Τα διαμαντάκια του Ιονίου

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ναύλωσης ενός σκάφους είναι ότι μπορείς να ταξιδέψεις παντού και να αγκυροβολήσεις σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμήσεις. Πόσο μάλλον στο Ιόνιο Πέλαγος, όπου η θάλασσα ενδείκνυται για ταξίδι με ιστιοπλοϊκό, λόγω των χαμηλών ανέμων, των πολλών «ιδιωτικών» κόλπων και των καταπράσινων νερών.

Όλοι γνωρίζουμε τα μεγάλα νησιά του Ιονίου, όπως για παράδειγμα την Κεφαλλονιά και τη Λευκάδα, αλλά λίγοι μπαίνουμε στον πειρασμό να εξερευνήσουμε τα μικρά νησάκια με τα σμαραγδένια νερά. Ξεκινάμε, λοιπόν, με ένα από τα πιο φημισμένα νησιά, τον Σκορπιό. Το θρυλικό ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση ξεχωρίζει για την καταπράσινη βλάστηση και τα καταγάλανα νερά του. Από μακριά μπορείτε να θαυμάσετε την ιδιωτική ροζ βίλα της Τζάκι Ωνάση και την ιδιωτική παραλία του.

Το Μεγανήσι είναι ένα μικρό νησάκι με λίγους κατοίκους και περιορισμένο τουρισμό. Είναι ο ιδανικός προορισμός για σκάφος, μιας και οι περισσότερες παραλίες είναι δύσκολα προσβάσιμες από τη στεριά. Τα καταγάλανα νερά του θα σας μαγέψουν, ενώ μπορείτε να εξερευνήσετε και τον βυθό του κάνοντας καταδύσεις. Έχει τρεις μικρές μαρίνες, στις οποίες μπορείτε να δέσετε το σκάφος σας και να περάσετε το βράδυ σας στο νησί.

Το νησάκι Κάλαμος, ακριβώς δίπλα στο Μεγανήσι, διαθέτει δύο μαρίνες. Προσφέρει ιδανική απομόνωση και ηρεμία, καθώς διαθέτει μόνο ένα χωριό, το οποίο αξίζει να εξερευνήσετε. Περιτριγυρισμένο από καταγάλανες θάλασσες και καταπράσινους λόφους, με άδειες παραλίες, δύο μικρά ήσυχα λιμανάκια και σχεδόν 50 μόνιμους κατοίκους, είναι το νησάκι του Καστού. Γευθείτε το φρέσκο ψάρι στις λίγες ταβέρνες του νησιού και ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας το ήρεμο και ειδυλλιακό τοπίο.

Βόρεια της Κέρκυρας βρίσκονται τρεις μικροί παράδεισοι: το Μαθράκι, η Ερεικούσα και οι Οθωνοί. Εκεί ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει, καθώς η ζωή κυλάει με αργούς ρυθμούς. Ξεχωρίζουν η Ερεικούσα –στην οποία συναντάμε τις πιο εντυπωσιακές παραλίες, με άσπρη αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά– οι Ξυλοσειρμοί και η Άσπρη Άμμος. Σε αυτές τις παραλίες η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος.

Το ιδιόκτητο νησί Άτοκος αλλά και το νησί Αρκούδι βρίσκονται κοντά στην Ιθάκη και διαθέτουν αρκετούς κολπίσκους και πανέμορφες παραλίες για κολύμπι. Όσοι αποφασίσουν να επισκεφθούν την Ιθάκη με ιστιοπλοϊκό θα δικαιωθούν για την επιλογή τους, καθώς αποτελεί έναν από τους σταθμούς που δεν πρέπει να παραλείψουν.

Ένα ακόμη μικρό σύμπλεγμα νήσων είναι αυτό των Εχινάδων: Πολλά μικρά καταπράσινα νησάκια, όπως ο Βρόμωνας, η Δρακονέρα, το Καρλονήσι, η Μάκρη, ο Ποντικός και το Προβάτι –τα οποία έχουν πρόσβαση μόνο με σκάφος– αλλά και η πασίγνωστη, πλέον, Οξεία. Η περιοχή αυτή ονομάζεται αλλιώς «Εσωτερικό Αρχιπέλαγος Ιονίου», είναι προστατευόμενη και περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000. Ίσως να είστε τυχεροί και να δείτε πολλά από τα θαλάσσια είδη που κατοικούν σε αυτήν την περιοχή, όπως φώκιες, θαλασσοπούλια, θαλάσσιες χελώνες, τα οποία θα γίνουν η συντροφιά σας για όση ώρα βρίσκεστε στον κόλπο στο σύμπλεγμα αυτό.

Τέλος, οι Στροφάδες βρίσκονται νότια της Ζακύνθου και αποτελούνται από δύο μικρά νησιά (Σταμφάνη και Άρπυια). Στη Σταμφάνη βρίσκεται επίσης το Καστρομονάστηρο, με τείχος ύψους 25 μέτρων, αφιερωμένο στην Παναγία την «Πάντων Χαρά» και στον Άγιο Διονύσιο. Σύμφωνα με την παράδοση, το μοναστήρι χτίστηκε το 1241 από την αυτοκράτειρα του Βυζαντίου, Ειρήνη. Εκεί θα βρείτε τον κενό τάφο του Αγίου Διονυσίου και τον μοναδικό καλόγερο-ερημίτη που προσέχει σήμερα το μοναστήρι. Μοναδικός, αλλά και συνάμα ιδανικός, τρόπος για να επισκεφθεί κανείς τα νησιά είναι το ιδιωτικό σκάφος και αν είστε τυχεροί, μπορεί να συναντήσετε φώκιες, δελφίνια, χελώνες καθώς και διάφορα αποδημητικά πουλιά.

Γνωρίστε, λοιπόν, τα μικρά νησάκια του Ιονίου, που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα μεγάλα, καθώς κρύβουν τα δικά τους ανεξερεύνητα μυστικά, περιμένοντας τους ταξιδιώτες να τα ανακαλύψουν. Κρυφές, απόμερες παραλίες, σπηλιές και ανεξερεύνητος βυθός σάς περιμένουν για να δημιουργήσετε τις πιο αξέχαστες αναμνήσεις.

Riginos Yachts Luxury Chartering

www.riginosyachts.com

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search