Συνέδριο Icomia 2018

H πρωτεύουσα θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής της παγκόσμιας βιομηχανίας θαλάσσιου τουρισμού το τριήμερο 25-27 Οκτωβρίου 2018.  Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA) και την Ένωση Μαρινών Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες –που αναμένεται να είναι περισσότεροι από 400– θα ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

Το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA) και η Επιτροπή Μαρινών της (IMG) διοργανώνουν το Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών (WMC-World Marinas Conference) κάθε δύο χρόνια, σε μια χώρα που επιλέγεται με συγκεκριμένα κριτήρια και διαδικασίες.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο παγκόσμιας εμβέλειας συνέδριο, που συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον από επαγγελματίες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση και επένδυση σε μαρίνες, καθώς και στην κατασκευή, επισκευή και εξοπλισμό μαρινών και σκαφών αναψυχής.

Στο συνέδριο με θέμα “Cross Sea Challenges for Marinas-Setting the Scene for Collective Development and Growth”, το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων αναμένεται να είναι στραμμένο στα τεκταινόμενα στη χώρα μας σε ό,τι αφορά το πλαίσιο λειτουργίας τόσο των μαρινών όσο και των σκαφών αναψυχής.

Ήδη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει προχωρήσει στην προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών παραχωρήσεων για τις μαρίνες Αλίμου και Χίου, ενώ σταδιακά γίνεται ολοένα και πιο έντονη η ανάγκη για βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του yachting (π.χ. πλήρης απελευθέρωση του καμποτάζ), προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των σκαφών που θα έρχονται για μόνιμο ελλιμενισμό στη χώρα μας.

Οι εξελίξεις αυτές θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές σε μια περίοδο που τα στοιχεία από διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι οι millennials «ψηφίζουν» Ελλάδα για τις θαλάσσιες αποδράσεις που προγραμματίζουν.

Οι μαρίνες της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας (ΕΜΑΕ) προσφέρουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, δημιουργώντας έτσι ένα ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον για αυτούς που επισκέπτονται μια ελληνική μαρίνα ή ελλιμενίζονται μόνιμα στην Ελλάδα.

Η συνεχής συνεργασία της ΕΜΑΕ με τις Αρχές και τους φορείς του θαλάσσιου τουρισμού έχει σκοπό να βελτιώσει περαιτέρω το νομοθετικό πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας θέσεων ελλιμενισμού με παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, προκειμένου οι ξένοι προσκεκλημένοι να κατανοήσουν τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η χώρα μας στον θαλάσσιο τουρισμό, έμπειρα στελέχη του κλάδου των μαρινών θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα μεγάλα έργα που λαμβάνουν χώρα αυτήν την εποχή στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Αττικής αλλά και στις μαρίνες.

Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί μάλιστα η ευκαιρία να δουν από κοντά ορισμένες από τις καλύτερες μαρίνες της Αθήνας, ώστε να κατανοήσουν περισσότερο τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει η λεγόμενη «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Η Ελλάδα, ωστόσο, δεν θα μονοπωλήσει τις εργασίες του συνεδρίου, αφού κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων θα αναλυθούν θέματα που αφορούν όλους όσοι σχετίζονται με την ιδιοκτησία, τις επενδύσεις σε μαρίνες και τη διαχείρισή τους, συμβούλους, κατασκευαστές και παρόχους υπηρεσιών που επιθυμούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη του κλάδου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου Μαρινών 2018, θα αναλυθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια βιομηχανία μαρινών και θα εξεταστούν θέματα που θα ρίξουν φως στο παρόν και το μέλλον του κλάδου.

Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόσης Τάσιος, γεφυρώνοντας τη χρονική απόσταση ανάμεσα στην αρχαία ελληνική παράδοση και στις σύγχρονες τεχνολογίες, θα εγκαινιάσει το συνέδριο με μια διορατική διεύρυνση.

Περαιτέρω πληροφόρηση για θέματα καινοτομίας θα δώσει ο καθηγητής του ΜΙΤ Dr Donald Sadoway, παρουσιάζοντας την έρευνά του σε τεχνολογίες που κάνουν αποτελεσματική χρήση της ενέργειας, και συγκεκριμένα την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε μπαταρίες από λιωμένο μέταλλο, καθώς έχει εξειδίκευση στη χημεία των υλικών.

Τον ανθρώπινο παράγοντα και τη σημασία της εκπαίδευσης στις μαρίνες θα σχολιάσει ο κ. Γιάννης Καλογεράκης στην παρουσίασή του “Training marinas’ people the anthropocentric way”.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά και για την πορεία των αγορών στις μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, οι ανασκοπήσεις θα αφορούν αγορές όπως η Αμερική, η Ασία, η Αυστραλία, η Μεσόγειος, η Κύπρος, η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και η Ρωσία.

Στο βήμα θα ανέβουν, επίσης, και ομιλητές οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πρόωση των σκαφών με ηλεκτρική ενέργεια, τις ηλιακές αποβάθρες, τις πλωτές κατοικίες και άλλες πλωτές υποδομές.

Επιπλέον, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι νέες τάσεις σε θέματα ασφάλειας σε λιμάνια-μαρίνες και διαχείρισης συμβάντων ρύπανσης, αλλά και στις βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ στον κλάδο.

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν αναλυτικά για την πορεία της ανάπτυξης στην αγορά των superyachts, καθώς και για τις αλλαγές που έρχονται στο μοντέλο εκμετάλλευσης των σκαφών αναψυχής.

Τέλος, η ICOMIA θα παρουσιάσει τα τελευταία έγγραφα πολιτικής που έχει εκπονήσει, καθώς και τον Περιβαλλοντικό Οδηγό που εξέδωσε, ενώ θα διερευνήσει και όλα τα παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν τις μαρίνες, όπως τις νέες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για τον σχεδιασμό μαρινών και τους κανονισμούς ISO για τα λιμάνια.

Σταύρος Κατσικάδης, Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Flisvos Marina SA

«Η φιλοξενία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Μαρινών στην Αθήνα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τις ελληνικές μαρίνες και τη χώρα μας ώστε να αναδείξουμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης της παραλιακής μας ζώνης, των τουριστικών λιμένων στα νησιά μας και γενικότερα του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού. Οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν από το ποιοτικό περιεχόμενο και από την εμπειρία των εξαιρετικών ομιλητών που θα έρθουν στη χώρα μας για το Παγκόσμιο Συνέδριο. Η Αθήνα υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία».

Πέτρος Μιχελιδάκης, Διευθυντής της boot Düsseldorf

"Ως η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον κόσμο για όλες τις εκφάνσεις των θαλάσσιων σπορ, η boot Düsseldorf θα προσφέρει για άλλη μια φορά πρόσφορο έδαφος για διεθνείς επιχειρηματικές επαφές στην πεντηκοστή της επέτειο, το επόμενο έτος. Είμαστε, λοιπόν, πολύ ικανοποιημένοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε την ICOMIA Conference ως κύριος χορηγός. Το γεγονός αυτό μπορεί να προετοιμάσει το έδαφος για μια αποδοτική οικονομική συνεργασία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε, καθώς αυτό το συνέδριο παρέχει άριστη υποστήριξη στη διεθνή πελατεία της boot, τους εκθέτες μας, όσον αφορά την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους κλάδων. Αναδεικνύει πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές, όπως την τάση προς τις ναυλώσεις σκαφών. Τα επόμενα χρόνια, η boot Düsseldorf θα προωθήσει και θα επεκτείνει ακόμη πιο δυναμικά τον τομέα των θαλάσσιων σπορ & τουρισμού. Έχουμε ήδη πάνω από 200 προμηθευτές στο Ντίσελντορφ που προέρχονται από τον θαλάσσιο τουρισμό. Τους προσφέρουμε, όπως και σε ολόκληρο τον τομέα B2B, ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για επιτυχημένες επαφές μέσω δραστηριοτήτων όπως η “Agents Night”, κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης, από τις 19 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019".

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search