Το OMEGA ρολόι του Elvis Presley

Το ρολόι OMEGA που ανήκε στον θρυλικό ερμηνευτή Elvis Presley πουλήθηκε για το ποσό των 1.500.000 Ελβετικών Φράγκων (€ 1.255.605,67) στη Δημοπρασία Ρολογιών της Γενεύης Seven, από τη Phillips.

Μετά από έναν μακροσκελή, ανταγωνιστικό γύρο προσφορών, το Μουσείο της OMEGA, που βρίσκεται στην πόλη Biel/Bienne της Ελβετίας, έγινε ο περήφανος νέος κάτοχός του. Κατάφερε να αποκτήσει το ρολόι, εμπλουτίζοντας τη σπουδαία συλλογή του, καταβάλλοντας ένα χρηματικό ποσό που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για οποιοδήποτε ρολόι OMEGA πουλήθηκε ποτέ.

Το ρολόι χειρός από λευκό χρυσό των 18K, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως το «πιο ιστορικά σημαντικό ρολόι που ανήκε στον Elvis Presley που έχει εμφανισθεί στην αγορά», προσφέρθηκε στον Elvis από τη δισκογραφική εταιρεία RCA Records τον Φεβρουάριο του 1961, σε ένα φιλανθρωπικό γεύμα και στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό των 75 εκατομμυρίων δίσκων του που είχαν πουληθεί παγκοσμίως.

Το ρολόι των 33 mm εμπεριέχει έναν κουρδιστό μηχανισμό OMEGA calibre 510, και διαθέτει 44 διαμάντια που περιβάλλουν τη στεφάνη, καθώς και ένα κομψό καντράν από ασημί ελεφαντόδοντο με υποκαντράν δευτερολέπτων.

Στο καπάκι της κάσας, υπάρχουν μεταξύ άλλων χαραγμένες οι λέξεις: «To Elvis, 75 Million Records, RCA Victor, 12-25-60» («Στον Elvis, 75 Εκατομμύρια Δίσκοι, RCA Victor, 12-25-60»). Για την ακρίβεια, ο Elvis ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος καλλιτέχνης στην ιστορία που έφτασε αυτό το εντυπωσιακό νούμερο-ορόσημο σε πωλήσεις. Από τις κυκλοφορίες των άλμπουμ του το 1960, ανάμεσα στις επιτυχίες που τον ανέβασαν στην κορυφή της καριέρας του εκείνη τη χρονιά ήταν το “Are You Lonesome Tonight” και το “It’s Now Or Never”.

Η απίστευτη προέλευση αυτού του μοναδικού ρολογιού επιβεβαιώθηκε και από φωτογραφίες όπου ο Presley φαίνεται να φοράει το ρολόι, καθώς και από ένα πιστοποιητικό αυθεντικότητας από τον Jimmy Velvet, τον Ιδρυτή/CEO του Μουσείου Elvis Presley.

Ο Elvis Presley είναι γνωστό ότι έχει φορέσει αρκετά ρολόγια OMEGA στη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ των οποίων το OMEGA Seamaster που φορούσε κατά τη διάρκεια της θητείας του στον στρατό των ΗΠΑ. Ωστόσο, το σπουδαίο ρολόι που πουλήθηκε αυτή την εβδομάδα, σίγουρα είναι αυτό που θα θυμούνται όλοι ως το πιο ξεχωριστό του.

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search