Cristian Basso

Διευθυντής Πωλήσεων SEAC SUB S.p.A. 

Μπορείτε να µας δώσετε το 'στίγµα' της SEAC στον χώρο των εταιρειών παραγωγής και εµπορίας ειδών κατάδυσης και υποβρυχίου ψαρέµατος σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσµιο επίπεδο;

Η SEAC είναι µια ακόµα επιχείρηση µε οικογενειακό χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1971 και πάντα ξεχώριζε για τον επαγγελµατισµό και τη σοβαρότητά της, στην αρχή στην Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλο τον κόσµο. Έως σήµερα η SEAC είναι η εταιρεία µε ηγετική θέση στον κλάδο που διατηρεί πολύτιµο και ανεπανάληπτο ως κόρη οφθαλµού το ιταλικό design στις συλλογές της.

Σε ποιες χώρες δραστηριοποιείται η εταιρεία σας;

Η εταιρεία µας έχει έδρα στην Ιταλία απ’ όπου ξεκινούν όλοι οι σχεδιασµοί για την παραγωγή µας. Χωρίς αµφιβολία η περιοχή της Μεσογείου είναι αυτή που από πάντα φαίνεται να υπερέχει στην αγορά. Πρέπει, επίσης, να υπογραµµιστεί ότι πρόσφατα, χάρη στις επενδύσεις της οικογένειας Arata και στο άνοιγµα των δύο παραρτηµάτων µας στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Αυστραλία), έχουµε πετύχει σπουδαία αποτελέσµατα και η δηµοτικότητα του σήµατός µας έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσµο. Θα έλεγα ότι σήµερα η SEAC είναι ένα σήµα µε ηγετική θέση στην καταδυτική βιοµηχανία και οι παραγγελίες µας προέρχονται από όλες τις ηπείρους.

Ποια προϊόντα έχουν αναδείξει τη SEAC στον χώρο της;

Έχουµε κάποια προϊόντα που έχουν δηµιουργήσει την ιστορία της εταιρείας µας και είναι παρόντα ακόµα και τώρα στον κατάλογό µας· αναφέρω τα πρώτα 3 που µου έρχονται στο µυαλό: το αεροβόλο ASSO, η µάσκα EXTREME και ο ρυθµιστής πλευστότητας PRO 2000.

Ας αρχίσουµε από την κατάδυση. Τι καινούργιο έφερε σε αυτόν τον τοµέα η SEAC το 2016;

Στη νέα µας συλλογή SCUBA 2016 έχουµε δηµιουργήσει διάφορα προϊόντα κατάλληλα για τις ανάγκες του σύγχρονου δύτη ψυχαγωγίας που του αρέσει να ταξιδεύει και να µεταφέρει ελαφρύ εξοπλισµό, µειωµένου µεν όγκου αλλά χωρίς καθόλου να παραµεληθεί η λειτουργικότητα και η ποιότητα του προϊόντος.

Παρουσιάσαµε προϊόντα για ταξίδια, όπως τον ρυθµιστή πλευστότητας TRIP, πολύ ελαφρύ και µε κοντό σαµάρι πλάτης, τη µάσκα FOX από νέας γενιάς σιλικόνη, πολύ άνετη, και, τέλος, η καινοτοµία της χρονιάς που έγινε αποδεκτή ως προϊόν νικητής από την αγορά: το πτερύγιο F1 (βάρος πτερυγίου µόνο 730 γραµµάρια).

Τι συµβαίνει στην Ιταλία και στη Μεσόγειο γενικότερα στον χώρο των καταδύσεων και του υποβρύχιου ψαρέµατος;

Η αυτόνοµη κατάδυση δεν διάγει τις καλύτερες στιγµές της, αφού, όπως γνωρίζουµε, η οικονοµική κρίση που πλήττει λίγο πολύ όλη την Ευρώπη έχει φρενάρει, επίσης, τα χόµπι των ανθρώπων. Έτσι, πολλοί έχουν γίνει πολύ µετρηµένοι στις αγορές τους και έχουν µικρότερες δυνατότητες αγοράς ακριβού εξοπλισµού, όπως είναι ένας ρυθµιστής ή ένα τζάκετ. Επίσης, η τουριστική βιοµηχανία δεµένη στενά µε την κατάδυση ψυχαγωγίας υποφέρει από σηµαντική επιβράδυνση για τους φόβους που όλοι γνωρίζουµε. Μιλώντας για το υποβρύχιο ψάρεµα, αντίθετα, βλέπω οµαλή ανάπτυξη που είναι συνεχής στον χώρο της Μεσογείου. Αυτό µε οδηγεί στο συµπέρασµα ότι το σπορ αυτό κυλάει πάντα δυναµικά στο αίµα των λαών µας.

Η Ελλάδα είναι για σας µια ενδιαφέρουσα αγορά; Πώς θα χαρακτηρίζατε την αγορά της χώρας µας για την εταιρεία σας;

Η ελληνική αγορά είναι για µας πολύ σηµαντική. ∆ουλεύουµε µε πολλούς συνεργάτες και σχεδόν όλοι µας βοηθούν να βελτιώνουµε τα προϊόντα µας, όχι µόνο στο ψάρεµα και στην κατάδυση αλλά και στο snorkeling και στην κολύµβηση. Στην Ελλάδα συναντώ πάντα πολύ καλά καταρτισµένους καταστηµατάρχες και διαπιστώνω µια µεγάλη οικειότητα µε την εταιρεία µας και το δίκτυο των πωλήσεών µας. Αυτοί οι παράγοντες χαρακτηρίζουν την ελληνική αγορά και την καθιστούν στρατηγικής σηµασίας για τη SEAC.

Ποιες είναι οι ευρωπαϊκές προοπτικές στον χώρο της κατάδυσης;

Το µεγάλο µπαµ του κλάδου περίπου δέκα χρόνια πριν είναι µια µακρινή ανάµνηση, όµως έχουµε ακόµα πολλές σχολές και πολλά καταστήµατα που δουλεύουν εντατικά για να ανακαλύψουν 'νέους αυτοδύτες'. Βλέπω ότι η διαδοχή των γενεών είναι ακόµα αργή, όµως είµαι ακόµα αισιόδοξος γιατί ο υποβρύχιος κόσµος είναι µια εµπειρία µοναδική και πάντα εξαιρετικά ελκυστική.

Τι καινούργιο έφερε η SEAC το 2016 στον χώρο του υποβρύχιου ψαρέµατος;

Η Seac έχει στοχεύσει πολύ στα προϊόντα για το υποβρύχιο ψάρεµα το 2016. Η γκάµα µας έγινε ακόµα πιο πλήρης µε λύσεις πολύ ενδιαφέρουσες για τους υποβρύχιους κυνηγούς, όπως τα λαστιχοβόλα Guun και Guun 30, αντίστοιχα µε σωλήνα 28 και 30 mm. Ο πιο φαρδύς σωλήνας απευθύνεται σε αγορές (π.χ. ΗΠΑ, Αυστραλία) όπου χρησιµοποιούνται βέργες πολύ βαριές για πολύ µεγάλα αρπακτικά. Για την ευρωπαϊκή αγορά ο σωλήνας των 28 mm είναι πιο κατάλληλος και συνδυάζεται µε βέργα 6,5 mm και λάστιχα Ø 14,5 mm.

Αυτό το έργο µάς έχει επιτρέψει να έχουµε ένα λαστιχοβόλο µεταξύ των πιο καινοτόµων, πιο πλήρων και πιο λειτουργικών της αγοράς. Όµως δεν σταµάτησε εδώ η SEAC για το 2016. Έχουµε, επίσης, νέα λαστιχοβόλα µε τη λαβή του Guun, αλλά µε διαφορετικό σετάρισµα, τη µάσκα µικρού όγκου Μ 70 σε σιλικόνη µατ, τη νέα σειρά στολών Κama µε τη νέα παραλλαγή που εισάγουµε στις στολές µας, τα πτερύγια Motus, µάσκες και αναπνευστήρες.

Ποιες είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης του υποβρύχιου ψαρέµατος στην Ευρώπη και σε ποιες περιοχές εντοπίζονται;

Στην Ευρώπη το υποβρύχιο ψάρεµα έχει µια µεγάλη δυναµική αλλά υπάρχουν και κανόνες που το φρενάρουν, όπως για παράδειγµα οι διάφοροι περιορισµοί που δεν επιτρέπουν την εξάπλωσή του στο κέντρο της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς και τα οικονοµικά προβλήµατα και προβλήµατα εισαγωγών µιας αγοράς από τις πιο µεγάλες του κόσµου όπως η ρώσικη. Πιστεύω πως η Μεσόγειος και οι γαλλικές ακτές είναι ακόµα οι καλύτερες περιοχές για την ανάπτυξη του υποβρυχίου ψαρέµατος.

Ποια είναι τα µελλοντικά σχέδια της Seac;

Τα σχέδιά µας είναι ίδια εδώ και 45 χρόνια, να ικανοποιούµε την πελατεία µας µε προϊόντα καλής ποιότητας και προσιτής τιµής και καλές υπηρεσίες προσαρµοσµένες στις απαιτήσεις των επαγγελµατιών συνεργατών µας. Για να φτάσουµε εκεί πρέπει να συνεχίσουµε να ακούµε την αγορά και τους καταναλωτές, φροντίζοντας πάντα και τις λεπτοµέρειες.

Τι µήνυµα στέλνει η SEAC στους Έλληνες δύτες και ψαροντουφεκάδες; 

Στέλνω το µήνυµα της διαφηµιστικής µας καµπάνιας: SEAC IS CALLING, η θάλασσα µας καλεί και δεν θα σταµατήσει ποτέ να το κάνει. Οι φίλοι Έλληνες το γνωρίζουν και εύχοµαι να διατηρούν πάντα δυνατό το πάθος τους για τη θάλασσα όπως κάνουµε κάθε µέρα εµείς στη SEAC.

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search