Ξένια Τσιπίδου

Διευθύνουσα Σύμβουλος Yachtlove

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2015, μέσα σε ασταθείς και πραγματικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Πώς τολμήσατε και αποφασίσατε να επενδύσετε και ποια είναι ακριβώς η δραστηριότητα της εταιρείας;

Πάντα πίστευα ότι προκειμένου να αλλάξει κάτι, χρειάζεται τόλμη, αποφασιστικότητα και αγάπη για αυτό που κάνεις. ‘Οπως λένε, 'life favours the brave'. H εταιρεία όντως ξεκίνησε μέσα σε ασταθείς οικονομικές συνθήκες και αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα μέσα στην σεζόν, όπως τα capital controls, το πιθανό κούρεμα των λογαριασμών κ.λπ. Παρόλα αυτά, ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που πιστεύω ότι έχει πληγεί λιγότερο από άλλους κλάδους και τα ελληνικά νησιά μας ευτυχώς είχαν και πάλι την τιμητική τους! Η εταιρεία μας ασχολείται με ναυλώσεις επανδρωμένων σκαφών αναψυχής, καθώς επίσης και πωλήσεις, και απευθύνεται σε VIP κοινό το 95% του οποίου είναι κάτοικοι εξωτερικού. Επίσης, έχουμε έναν exclusive fleet σκαφών που είναι διαθέσιμα για ναύλωση στα ελληνικά νησιά.

Η ιστοσελίδα σας υποδηλώνει πως έχετε ιδιαίτερα προσωπική επαφή με το αντικείμενό σας. Αυτό σημαίνει πως αναλαμβάνετε προσωπικά τον κάθε ενδιαφερόμενο και είστε δίπλα του σε κάθε βήμα;

Καθότι η εταιρεία μας συγκαταλέγεται στις 'μικρές' εταιρείες αλλά και λόγω της ηλικίας της η προσωπική επαφή με τους πελάτες μας είναι, αν θέλετε, και το πλεονέκτημα μας έναντι των μεγαλύτερων εταιρειών. Είναι πολύ σημαντικό, όταν ο πελάτης χρειαστεί τη βοήθεια του γραφείου, να ξέρει και να νιώθει την ασφάλεια ότι η λύση θα είναι μόνο ένα τηλέφωνο μακριά. Το website το δημιουργήσαμε με πολλή αγάπη και προσπαθήσαμε να ανταποκρίνεται σε international standards, χωρίς, όμως, να δίνει την αίσθηση ενός αυστηρού και μονότονου προφίλ.

Η Ελλάδα παραμένει σίγουρα ένας δημοφιλής προορισμός, τι πιστεύετε, όμως, πως υπολείπεται σε σχέση π.χ. με την Τουρκία;

Παρόλο που υστερούμε σαν χώρα σε κάποια θέματα οργάνωσης και είναι πολύ λίγα τα νησιά που προσφέρουν high-end service και σωστές παροχές, τα ελληνικά νησιά είναι μοναδικά και με απαράμιλλη ομορφιά! Και αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζουν να κατακλύζονται κάθε καλοκαίρι από ανθρώπους που τρέφουν απεριόριστη αγάπη και θαυμασμό για την Ελλάδα και την ιστορία αυτής της χώρας.

Τα social media παίζουν καθοριστικό ρόλο πλέον στην εργασία σας ή η δύναμη των προσωπικών επαφών;

Για το προφίλ μιας εταιρείας σίγουρα χρειάζονται όλα. Τα social media τα χρησιμοποιούμε για να ενημερώνουμε τους followers μας για νέα, εκθέσεις, προσφορές ή και ακόμα για να προσπαθήσουμε να τους ταξιδέψουμε σε ένα όμορφο μέρος με μια εικόνα.

Η προσωπική επαφή όμως σίγουρα δεν μπορεί να αντικατασταθεί με μια οθόνη κινητού ή ενός υπολογιστή, οπότε υπάρχουν και άλλοι τρόποι που αξιοποιούμε προσπαθώντας να είμαστε κοντά στους πελάτες μας και να τους τιμούμε για την εμπιστοσύνη τους σε εμάς.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον νέο/νέα που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κόσμο της θάλασσας;

Η συμβουλή που θα έδινα, ανεξάρτητα με το αν ασχοληθεί με τον χώρο της θάλασσας ή όχι, είναι να έχει αγάπη για αυτό που θα αποφασίσει να κάνει και επιμονή. Δεν γίνεται να αποτύχεις αν έχεις δώσει όλη σου την ενέργεια σε αυτό που αγαπάς.

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search