3η Art Thessaloniki Art Fair

Η 3η Art Thessaloniki Fair είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στα περίπτερα 10, 9 και 8 της ΔΕΘ HELEXPO την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair διοργανώνεται από τον Εθνικό Φορέα Οργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων “ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ” και τον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή τον Παντελή Τσάτση. Διαθέτει VIP Lounge, Press Office, Art Shop, Χώρους Εστίασης, Αίθουσα Διαλέξεων και Προβολών, Δωρεάν Παρκινγκ, Free Wifi και 24ωρη φύλαξη.

Με σύνθημα: Διακίνηση-Ενημέρωση-Διασκέδαση, υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού, Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πολλών φορέων της πόλης, λειτουργεί τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης όσο και σε επίπεδο εμπορικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης. Μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της 1ης και 2ης Art Thessaloniki Fair οργανώνουμε την 3η με στόχο και τη διεθνή καθιέρωσή της, αλλά και τη μεγαλύτερη οικονομική επιτυχία των συμμετεχόντων γκαλερί.

Είναι μια συνεύρεση αιθουσών τέχνης, που επενδύει στην στρατηγική και γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης (μια από τις πιο ασφαλείς πόλης του κόσμου), την πολυπολιτισμική της ταυτότητα, την μακρόχρονη ιστορία της με τους ιδιαίτερους δεσμούς της με τις χώρες των Βαλκανίων, τις Η.Π.Α., τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Τουρκία.

Το 2018 η 3η Art Thessaloniki Fair έχει τιμώμενο καλλιτέχνη τον διεθνούς φήμης γλύπτη Τάκις με την συμμετοχή του ιδρύματος του Κ.Ε.Τ.Ε. (Κέντρο Έρευνας για την Τέχνη και τις Επιστήμες). Στο εκτενές παράλληλο πρόγραμμα και με αφορμή ότι η ΔΕΘ-HELEXPO έχει τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις με έργα Ελληνοαμερικανών καλλιτεχνών από τη συλλογή Ζαχαρία Πορταλάκη και έκθεση με έργα του Αμερικάνου καλλιτέχνη Sol LeWitt από τη συλλογή της Έφης Πιπλικάτση-Ανδρεάδου.

Θα υπάρχουν ενότητες αφιερωμένες στο Design και την Εικονική πραγματικότητα, πρωτότυπες εκδηλώσεις, projects, talks.

Η 3 Art Thessaloniki Fair έχει προγραμματίσει να υποδεχθεί μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 9:30 με 15:00.
Θα υπάρχει αφιέρωμα στο ιστορικό περιοδικό τέχνης ARTI του Αντώνη Μπουλούτζα, Honorary Wall με μια επιτοίχια σύνθεση του Παναγιώτη Τανιμανίδη και θα γίνει συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και με άλλα πολιτιστικά ιδρύματα.

Σημαντική είναι η συμβολή της Επιτροπής Υποστήριξης (Executive Organizing Committee) αποτελούμενη από σημαντικές προσωπικότητες για την ενδυνάμωση και προβολή της Art Thessaloniki Fair.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τις πρώτες 20 γκαλερί που συμμετέχουν και σταδιακά θα ανακοινωθούν οι υπόλοιπες.
Iaga Contemporary Art (Romania), World Art Delft (Holland),
UFOFABRIK (Italy), Kapudag Gallery (Turkey),
Pg Art Gallery (Turkey), GALERI BINYIL (Turkey),
ILEANA TOUNTA Contemporary Art Center (Athens), Lola Nikolaou Art Gallery (Thessaloniki), AGATHI KARTALOS (Athens), Kaplanon galleries (Athens),
Technochoros art gallery (Athens), CHILI ART GALLERY (Athens),
Artshot-Sophia Gaitani (Athens), ArtNoise (Thessaloniki),
Roma Gallery (Athens), Artower Agora Gallery (Athens),
CHALKOS GALLERY (Thessaloniki), Donopoulos International Fine Arts (Thessaloniki),
Gallery Ersi (Athens), EPsilon Art Gallery (Loutraki).

Χρήσιμες πληροφορίες
Ώρες-ημέρες λειτουργίας
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου / 16:00-22:00 (VIP 16:00-18:00)
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου / 09:30-21:00
Σάββατο & Κυριακή 24-25 Νοεμβρίου / 11:00-21:00
Τιμή εισιτηρίου 6 €
Παιδιά, φοιτητές ΑΣΚΤ 3 €
Επισκεφτείτε το site www.art-thessaloniki.gr για να δείτε βίντεο και στιγμιότυπα από την Έκθεση και για να ενημερωθείτε για τα νέα του προγράμματος.

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

19 Σεπτεμβρίου 2018
18 Σεπτεμβρίου 2018
17 Σεπτεμβρίου 2018

Plefsi Social

©2018 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search