150 χρόνια IWC Schaffhausen

Ο ελβετικός οίκος υψηλής ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen, ως Επίσημος Χρονομέτρης του Spetses Classic Yacht Regatta 2018, δεν θα μπορούσε να λείπει και από τη φετινή καθιερωμένη γιορτή της ελληνικής ιστιοπλοΐας, που έλαβε χώρα στην αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Η IWC Schaffhausen, στηρίζοντας έμπρακτα τις δράσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, παρέδωσε στη διάρκεια της ρεγκάτας ένα ρολόι Portugieser Yacht Club, για να δημοπρατηθεί για τους σκοπούς των αθλητών του ομίλου.

Ο ταυτισμένος με την ιστιοπλοΐα ελβετικός οίκος υψηλής ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen, που χαρακτηρίζεται από το πάθος για την καινοτομία και την τεχνική επινοητικότητα, γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια της ιστορίας του. Κι αυτή είναι μια μεγάλη επέτειος, γεμάτη φινέτσα.
Η ιστορία της ΙWC ξεκινά με αγωνιστικό πνεύμα και μια τολμηρή επιχειρηματική ιδέα: Το 1868, ο Αμερικανός ωρολογοποιός Florentine Ariosto Jones ιδρύει την International Watch Company στο Schaffhausen. Με τη βοήθεια εξειδικευμένων Ελβετών επαγγελματιών και χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία και υδροηλεκτρική ενέργεια από τον Ρήνο, στοχεύει στην κατασκευή υψηλής ποιότητας μηχανισμών για ρολόγια τσέπης για την αγορά των ΗΠΑ. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο Jones δημιούργησε μια βιομηχανοποιημένη υποδομή στο Schaffhausen, με δυνατότητα παραγωγής 10.000 μηχανισμών ετησίως.

Το 1880 την εταιρεία αγόρασε ο Johannes Rauschenbach-Vogel και το 1885 δημιουργήθηκαν τα πρώτα ρολόγια τσέπης, με ψηφιακή ένδειξη. Κατά τη δεκαετία του 1930, η IWC παρουσίασε το πρώτο ρολόι ειδικά σχεδιασμένο για αεροπόρους με αντιμαγνητικό μηχανισμό, και το 1940 το Big Pilot αποτέλεσε ένα άλλο σημαντικό ορόσημο για την IWC.

Το 1967 η αυξανόμενη δημοτικότητα των θαλάσσιων σπορ οδήγησε στην εκτόξευση του Aquatimer, ενώ παράλληλα το 1969 η εταιρεία παρουσίασε τον πρώτο μηχανισμό quartz και το 1978 ανέπτυξε το διάσημο perpetual calendar.
Από το 2000 η IWC ανήκει στον όμιλο της Richemont SA και σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οίκους υψηλής ωρολογοποιίας, έχοντας διαγράψει μια σπουδαία πορεία 150 χρόνων.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των 150ών γενεθλίων της, η IWC παρουσίασε την ειδική Jubilee συλλογή της, η οποία αποτελείται από 27 ρολόγια περιορισμένης κυκλοφορίας των οικογενειών Portugieser, Portofino, Pilot και Da Vinci. Επίσης, παρουσίασε, τρία “IWC Tribute to Pallweber” ρολόγια χειρός, περιορισμένης κυκλοφορίας με ψηφιακά νούμερα, και το “IWC Tribute to Pallweber Edition 150 Years”, ρολόι τσέπης, ως ένα ξεχωριστό highlight της ειδικής Jubilee συλλογής.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ

Πάνω: (από αριστερά) Άννα Ανδρεάδη, Θοδωρής Μουστάκας, IWC Brand Manager Greece & Cyprus, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, Πρόεδρος του ΝΟΕ, και Χριστόφορος Στράτος, κατά την απονομή του IWC Portugieser Yacht Club.

Κάτω, από αριστερά:

Στιγμιότυπα από την απονομή.

Η Έλενα Δεδούση, IWC Marketing Manager Greece & Cyprus, και ο Χριστόφορος Στράτος.

Ο Χάρης Ντάβλας και η Χρυσάνθη Κουρούπη στο booth της IWC και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Οι ξεχωριστές δημιουργίες της IWC.

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search