Tudor “Take a breath”

Η TUDOR είναι μια ελβετική μάρκα ωρολογοποιίας, που προσφέρει μηχανικά ρολόγια με ιδιαίτερο χαρακτήρα, αναγνωρισμένη αξιοπιστία και εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης

Η TUDOR αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, την αφοσίωσή της στο πρωτοποριακό πνεύμα “Born To Dare” –που υπηρετεί πιστά από τη γέννησή της– και συστήνει στην Ελλάδα έναν παγκόσμιο πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης, σε μια μοναδική εκδήλωση.

Ο Morgan Bourc’his είναι απόλυτα παθιασμένος με το άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης και ειδικεύεται στην κατηγορία σταθερών βαρών χωρίς πέδιλα. Ο Bourc’his κατέχει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2013, ενώ κατέχει το ρεκόρ Γαλλίας στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα από τον Σεπτέμβριο του 2015 στα 90 μέτρα βάθος. Επίσης, το 2017 έσπασε το γαλλικό ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης, φτάνοντας σε βάθος 104 μέτρων.

Ένα πραγματικό αμφίβιο, γνωστός στον γαλλικό Τύπο με το ψευδώνυμο «Ο μπλε άνθρωπος», ο Morgan προσαρμόζεται με ευκολία ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες, ενώ είναι ικανός να κρατήσει την αναπνοή του για επτάμισι λεπτά σε στατική άπνοια ή σε κατάδυση κάτω από πάγο, στα παγωμένα νερά μιας ορεινής λίμνης εν μέσω χιονοθύελλας!

Η TUDOR και ο Bourc’his συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2014. Η TUDOR ειδικεύεται στην κατασκευή ρολογιών για δύτες από τα μέσα της δεκαετίας του ’50, και αποτελεί ξακουστό συνεργάτη των μεγαλύτερων ναυτικών στόλων στον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησε ένα διαφημιστικό βίντεο με πρωταγωνιστή έναν δύτη ελεύθερης κατάδυσης για την περίφημη σειρά Pelagos. Ο Bourc’his ενσάρκωσε τον ρόλο του δύτη στο βίντεο και έκτοτε η σχέση ανάμεσα στον αθλητή και στην TUDOR εδραιώθηκε.

Λίγα χρόνια αργότερα, η TUDOR, εμπνευσμένη από την ελεύθερη κατάδυση, και το θάρρος και την αυτοπειθαρχία που απαιτεί, ζήτησε από τον Bourc’his και την ομάδα του να δημιουργήσουν μια ιδέα που να υποστηρίζει το πνεύμα της καμπάνιας “Born To Dare”, αλλά και να μεταδίδει στο κοινό τη μοναδική αίσθηση που κρύβει η εμπειρία κάτω από το νερό. Έτσι γεννήθηκε η διοργάνωση “Take A Breath”.

Φέτος το φθινόπωρο, στην Ελλάδα, όσοι συμμετάσχουν θα περάσουν δύο ημέρες υπό την επίβλεψη του πρωταθλητή Bourc’his, κατακτώντας τα μυστικά της αναπνοής και δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στην πράξη, σε έναν διαγωνισμό ελεύθερης κατάδυσης που αναγνωρίζεται από τη διεθνή ομοσπονδία International Association for the Development of Apnea (AIDA) για την απόκτηση διεθνούς πιστοποίησης.

Το “Born To Dare” της TUDOR αποτυπώνει την ιστορία της μάρκας. Αφηγείται τις περιπέτειες ξεχωριστών ανθρώπων, που πέτυχαν το ακατόρθωτο στην ξηρά, στον πάγο, στον αέρα ή στο νερό, με ένα ρολόι TUDOR φορεμένο στον καρπό τους. Μιλά, επίσης, για το όραμα του Hans Wilsdorf, ιδρυτή της TUDOR, που κατασκεύασε τα ρολόγια ώστε να αντέχουν στις πιο ακραίες συνθήκες και να συνοδεύουν τις πιο τολμηρές περιπέτειες.

Τέλος, πρεσβεύει την πρωτοποριακή προσέγγιση της TUDOR στην ωρολογοποιία, πάντα στην αιχμή των εξελίξεων, ενώ οι καινοτομίες της μάρκας αποτελούν πλέον θεμελιώδη σημεία αναφοράς.

Ο Morgan Bourc’his γεννήθηκε το 1978 στην Touraine της κεντρικής Γαλλίας και έγινε ένας εξαιρετικός κολυμβητής από πολύ μικρή ηλικία. Στην ηλικία των 22 ετών, ορμώμενος από τη λαχτάρα της ανοιχτής θάλασσας, αποφάσισε να μετακομίσει στη Μασσαλία και να αφιερωθεί στην ελεύθερη κατάδυση. Η ομάδα του ανακηρύχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη διοργάνωση της Αιγύπτου το 2008. Ο ίδιος κατέκτησε προσωπικά τη δόξα τον Σεπτέμβριο του 2013: αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία «σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα», με επίδοση 87 μέτρα βάθος, ενώ κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης έσπασε το γαλλικό ρεκόρ με 89 μέτρα βάθος, το οποίο κατάφερε να βελτιώσει το 2017, με την επίδοσή του στα 90 μέτρα βάθος.

Οι αρχές της TUDOR χρονολογούνται από το 1926, όταν η επωνυμία “The TUDOR” καταχωρήθηκε επισήμως από τον ιδρυτή της Rolex, Hans Wilsdorf.

Ο Hans Wilsdorf δημιούργησε την εταιρεία Montres TUDOR SA Company το 1946, με σκοπό να προσφέρει ρολόγια με την ποιότητα και την αξιοπιστία ενός Rolex, σε πιο προσιτή τιμή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους και χάρη στη λειτουργικότητά τους, τα ρολόγια TUDOR επιλέγονται από τους πιο τολμηρούς. Σήμερα, η συλλογή TUDOR περιλαμβάνει εμβληματικά μοντέλα, όπως το Black Bay, το Pelagos και το Style. Από το 2015, η εταιρεία κατασκευάζει η ίδια, αποκλειστικά, τους μηχανισμούς για τα ρολόγια της.

 

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search