Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ξεκίνησε στην ηλικία των έξι χρόνων με optimist και έδειξε πολύ γρήγορα την αγάπη του για το άθλημα. Βλέποντας τους καλύτερους αθλητές αρχικός του στόχος ήταν να κερδίσει και εκείνος ένα κύπελλο σε κάποιον αγώνα. Σιγά σιγά με την βοήθεια των προπονητών του, Αλέξανδρου Κακλαμάνου και Μάκη Νικολαΐδη και με εντατική προπόνηση, ο ένας στόχος μετά τον άλλο πραγματοποιούνταν. Ο πήχης των στόχων είχε ανέβει αρκετά ψηλά και έτσι του δημιουργήθηκε το όνειρο της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του και της διάκρισής του σε αυτό κατακτώντας μια καλή θέση.

Όλα πραγματοποιήθηκαν το 2014 που ήταν η τελευταία του χρονιά στα optimist. Τη χρονιά αυτή έγινε μέλος της εθνικής ομάδας λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στα αγόρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ως μέλος της εθνικής ομάδας έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οptimist, το οποίο έγινε στην Αργεντινή στο Μπουένος Άιρες. Εκεί κατέλαβε την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 207 συναθλητών από 51 εθνικές ομάδες. Με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Optimist το 2014 ουσιαστικά τελείωσε και η διαδρομή του στα Optimist, με τον καλύτερο τρόπο.

Η νέα κατηγορία σκάφους με το οποίο θα συνέχιζε την ιστιοπλοΐα ήταν το Laser 4.7. Από την πρώτη στιγμή η αγωνία του, το άγχος του και η προσπάθειά του ήταν να μάθει το σκάφος. Ήθελε να μάθει τα μυστικά του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να γίνει ανταγωνιστικός. Έτσι έκανε περισσότερες προπονήσεις γιατί το Laser είναι πιο απαιτητικό σε δύναμη και αντοχή.

Ο στόχος του ήταν οι διεθνείς αγώνες του καλοκαιριού του 2015. Ήθελα να είμαι έτοιμος τον Ιούλιο για να κάνει κάτι καλό. Όταν ήρθε η ώρα του Πανευρωπαϊκού και Παγκοσμίου πρωταθλήματος και με τη βοήθεια του προπονητή του Βαγγέλη Χειμώνα, ήταν έτοιμος αθλητικά και ψυχολογικά να αντιμετωπίσει τους συναθλητές του. Με μόλις 6-7 μήνες προπόνηση στα Laser κατάφερε να διακριθεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στη Gdynia της Πολωνίας, στην 2η θέση στη κατηγορία του U16 και στην 4η θέση της Γενικής. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Μέντεμπλιγκ της Ολλανδίας, κατέκτησε την 4η θέση στη κατηγορία U16 και τη 15η θέση της Γενικής.

Τεράστια διάκριση για τον αθλητή μας ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser 4,7 που διεξήχθη στο Κίελο της Γερμανίας 2-7 Αυγούστου 2016. Ο Δημήτρης τερμάτισε 1ος ανάμεσα σε 262 σκάφη από 39 χώρες! Να σημειωθεί ότι είναι εξαιρετικά σπάνια διάκριση για έναν αθλητή να κερδίζει Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο την ίδια χρονιά.

Το 2017 ακόμη μία σπουδαία διάκριση για την ελληνική ιστιοπλοϊα, σημειώθηκε στην πόλη Μέντεμπλιγκ της Ολλανδίας και συγκεκριμένα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ Νέων, με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και την κορυφή του κόσμου στην κατηγορία του. Μετά από 11 ιστιοδρομίες ο αθλητής του Ν.Ο.Β ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στέφθηκε πανάξια παγκόσμιος πρωταθλητής.

Το 2018 σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε μέσα στα μετάλλια. Ο ιστιοπλόος για τρίτη διαδοχική χρονιά όχι απλά ανέβηκε στο βάθρο των νικητών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και στο υψηλότερο σημείο του. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ19 της Ολυμπιακής κατηγορίας Laser Standard, που διεξήχθη στην Gdynia της Πολωνίας 1-8 Ιουλίου. O αθλητής αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής για 3η συνεχόμενη χρονιά! Μετά από 12 κούρσες μεταξύ 14ων σκαφών ο αθλητής του Βαγγέλη Χειμώνα αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία U19 και τερμάτισε 8ος στην μεγαλύτερη ηλικιακά κατηγορία U21.

Η Groupama Ασφαλιστική για 3η συνεχή χρονιά είναι υπερήφανος χορηγός του «χρυσού» ιστιοπλόου, στηρίζοντας την προσπάθεια του νεαρού αθλητή για νέες διακρίσεις, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search