Μάρκος Σπυρόπουλος Mini Transat 2019

Στην τελική ευθεία της πρόκρισης έχει μπει πλέον ο Μάρκος Σπυρόπουλος καθώς βρίσκεται ήδη στη Μασσαλία προκειμένου να ξεκινήσει την επόμενη μεγάλη πρόκληση που θα του δώσει το πράσινο φως για τη συμμετοχή του στον διεθνή αγώνα μοναχικού διάπλου του Ατλαντικού Mini Transat.

Συνολικά 1.000 ναυτικά μίλια non-stop καλείται να καλύψει, αυτή τη φορά σε μία διαδρομή με ιστορική χροιά, αφού το ταξίδι του, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, θα ξεκινήσει από τη γαλλική πόλη για να καταλήξει στην Αθήνα.

Η σωστή προετοιμασία του σκάφους είναι απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε ταξίδι, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία τόσο μεγάλη solo διαδρομή. Είμαι εδώ για να φροντίσω ότι τα πάντα θα γίνουν σωστά' δήλωσε ο ίδιος.

Ο διεθνής αγώνας Mini Transat, που μετρά πάνω από 40 χρόνια ιστορίας, διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1977 ενώ από το 1985 τη διοργάνωσή του ανέλαβαν οι Γάλλοι. Οι πιο έμπειροι ιστιοπλόοι καλούνται να διασχίσουν ολομόναχοι και χωρίς καμμία εξωτερική βοήθεια τον Ατλανικτό με ένα σκάφος μήκους μόλις 6,5 μέτρων. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την La Rochelle της Γαλλίας κι έπειτα από μία σύντομη στάση στη Las Palmas στα Κανάρια Νησιά, θα καταλήξει στη μακρινή Μαρτινίκα.

Στο πλευρό του αθλητή βρίσκονται η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ο ΠΟΙΑΘ, η γνωστή εταιρεία MUSTO-PERGA, η εταιρεία ναυτιλιακών ειδών ΝΑΥΤΙΛΟΣ, καθώς και η RIGGING MATTERS, ενώ υποστηρικτής της καμπάνιας κατά των πλαστικών που πραγματοποιεί σε συνεργασία με τον οργανισμό Plastic Free Greece είναι η εταιρεία Eco Bambou, γνωστή για τα καινοτόμα οικολογικά προϊόντα της. Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΕΝΑΛΙΟΝ.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.enalionoffshore.gr

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search