Emfasis Foundation

Η Emfasis Foundation είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2013. Πρόκειται για γέννημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με όραμα να προσφέρει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στις συνολικές ανάγκες ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων (άστεγων, άνεργων, κάτω από το όριο φτώχειας, με προβλήματα διαφόρων ειδών εξαρτήσεων, μετακινούμενων παιδιών στο δρόμο – street connected children κ.α.) που διαβιούν κυρίως σε κατάσταση δρόμου ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Η Emfasis Foundation λειτουργεί σύμφωνα με την εφαρμογή των πρωτοπόρων και καινοτόμων αρχών του Social Street Work (Κοινωνική Εργασία στο Δρόμο) και προσεγγίζει, στηρίζει και ανακουφίζει με τα κλιμάκια των streetworkers εθελοντών της, δίνοντας σχεδόν καθημερινά το παρόν στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά παρέχοντας ανθρωπιστική, συμβουλευτική και οικογενειακή στήριξη. Μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις, που υλοποιούνται με σεβασμό και διακριτικότητα, έχουμε ως απώτερο στόχο να βοηθήσουμε ευπαθείς και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Τέτοια προγράμματα είναι:

• «Πρόγραμμα Κοινωνικής και Οικογενειακής στήριξης»: Κάθε Τρίτη στη στέγη Συναθηνά του Δήμου Αθηναίων, επί της οδού Αθηνάς 55, όπου προσφέρεται ανακούφιση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άπορες οικογένειες, άγαμες μητέρες, πολύτεκνες οικογένειες, άστεγοι κ.α) με παροχή συμβουλευτικής, ενημέρωση για κοινωνικές παροχές και δράσεις, στήριξη με υλικά αγαθά (είδη ένδυσης και υπόδησης, τρόφιμα, είδη υγιεινής κτλ) καθώς και παραπομπή σε άλλες υπηρεσίες, αναλόγως πάντοτε με τα αιτήματα και τις ανάγκες τους.

• Δημιουργική Απασχόληση και Εργαστήρι Θεραπευτικής φωτογραφίας για παιδιά προσφύγων Heal Syrian Refugee Children Through Photography: Ένα νέο πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό “Global Giving”. Το πρόγραμμα αφορά μαθήματα φωτογραφίας σε παιδιά, πρόσφυγες της Συρίας, 10 έως 18 ετών, και έχει σαν στόχο την ψυχαγωγία, την καλλιέργεια της αισθητικής τους, την κοινωνικοποίηση μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, μέσω Φωτοθεραπευτικών Τεχνικών.

• «Δεν προσπερνάμε, στηρίζουμε ΚΑΙ την Τρίτη Ηλικία»: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην κάλυψη αναγκών ατόμων της Τρίτης Ηλικίας, τα οποία πλήττονται από την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή κοινωνικό αποκλεισμό και είναι εγκαταλελειμμένα από τις οικογένειες τους, ζώντας μόνα ή όντας άστεγα ή σε «κατάσταση δρόμου».

Η Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "Σημεία Στήριξης", που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search