Hanse 508

 

Απόγονος του δημοφιλούς Hanse 505, το νέο Hanse 508 αποτελεί τη νέα προσθήκη στη σειρά του γερμανικού ναυπηγείου. Το Hanse 508 είναι ένα σκάφος σχεδιασμένο για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στην ανοικτή θάλασσα που υπόσχεται απαράμιλλη πολυτέλεια, αλλά και ιστιοπλοϊκές επιδόσεις που θα περίμενε κανείς από ένα σκάφος Hanse.

Εξωτερικό

Το Hanse 508 είναι μια τέλεια επιλογή για ξεκούραστες κρουαζιέρες, με το κομψό και μοντέρνο του στυλ, σε συνδυασμό με την ευχαρίστηση που προσφέρει ταξιδεύοντας με τα πανιά.
Ένα σκάφος που ξεχωρίζει στην κατηγορία του. Το προσεγμένο εσωτερικό του προσφέρει πολλές επιλογές παραμετροποίησης στον ιδιοκτήτη του, ώστε να το φέρει στα μέτρα του.
Το Hanse 508 ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ακόμη και των πιο δύσκολων πελατών, όσον αφορά την ποιότητα ζωής που παρέχει εν πλω. Οι επιδόσεις του με τα πανιά είναι το κληροδότημα του ναυπηγείου, που πλέον διαθέτει αρκετή εμπειρία σε σκάφη που τα καταφέρνουν εξίσου καλά ταξιδεύοντας τόσο με τα πανιά όσο και με τη μηχανή.
Η ταχύτητα και η ευκολία του ταξιδέματος με τα πανιά προέρχεται κυρίως από το ψηλό άλμπουρο σε σχέση με το μήκος του σκάφους. Το σκάφος έχουν σχεδιάσει οι designers της Judel/Vrolijk & Co, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για πολλά αγωνιστικά που κυκλοφορούν στους θαλάσσιους στίβους.
Η φιλοσοφία των σχεδιαστών είναι να ξεκινήσουν από ένα καθαρόαιμο ιστιοπλοϊκό μοντέλο το οποίο εξελίσσουν όσον αφορά τις παροχές διαβίωσης. Το σκάφος ταξιδεύει άριστα με όλες τις συνθήκες ανέμου και κατάστασης θάλασσας, χωρίς να κάνει τους επιβάτες να νιώσουν άβολα.
Σχεδιαστικά, η κάθετη πρύμνη του, με τις έντονες ακμές, βοηθά τις πλεύσεις και το πλανάρισμα στα κύματα, μεγαλώνοντας την ίσαλο σε κάθε γωνία κουπασταρίσματος, για καλύτερη συμπεριφορά στον κυματισμό και βέβαια καλύτερες ταχύτητες.
Στην πρύμνη, οι δύο τιμονιέρες ελευθερώνουν αρκετό χώρο από το κόκπιτ, ενώ και τα τραπέζια που μεταβάλλονται σε ύψος προσφέρουν εναλλακτικές χρήσεις.
Η πλατφόρμα στην πρύμνη μπορεί να είναι υδραυλικά ανοιγόμενη και με επίστρωση τικ. Επίσης, μπορεί να υπάρχει wet bar με νεροχύτη, ψυγείο και μπάρμπεκιου.

Ταξίδεμα

Από πλευράς ιστιοφορίας, το σκάφος, φυσικά, διαθέτει πλούσια γκαρνταρόμπα, ώστε ακόμη και οι πιο αρχάριοι ιστιοπλόοι να μπορούν να απολαύσουν ιστιοπλοΐα. Ακόμη και ο επίτονος ρυθμίζεται ώστε να τριμάρεται το κατάρτι, ένα χαρακτηριστικό που δεν θεωρείται δεδομένο στα σκάφη κρουαζιέρας.
Επιπλέον, ο φλόκος είναι self-tacking, ώστε να γίνονται τα τακ χωρίς «χέρια», ενώ το deck layout έχει φροντίσει ώστε μαντάρια και σκότες να έρχονται πρύμα, για εύκολη πρόσβαση ακόμη και με ελάχιστο ή καθόλου πλήρωμα.
Οι κινήσεις βίρα-μάινα, τα τακ και οι μούδες γίνονται εύκολα, χωρίς να ενοχληθούν οι επιβάτες, από τον χώρο στην πρύμνη του κόκπιτ, μπροστά στις τιμονιέρες.
Το δε ντεκ είναι «καθαρό» από σχοινιά και άλλα fittings, αλλά και με απλές γραμμές και λείες επιφάνειες, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστο για άλλες δραστηριότητες, εκτός ιστιοπλοΐας.
Όσον αφορά τις μούδες, η μαΐστρα είναι single-line reefing από το κόκπιτ.
Το τιμόνι είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να παρέχει ασφάλεια αλλά και ευκολία χειρισμών, με μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη επιφάνεια.
Όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι που συνθέτουν το πρωτότυπο easy sailing concept της Hanse, μια φιλοσοφία που προσπαθεί να εφαρμόζει η εταιρεία σε όλα τα νέα μοντέλα της.

Εσωτερικό

Εσωτερικά, το σκάφος είναι απλό, κομψό και «φρέσκο». Όλοι οι χώροι χαρακτηρίζονται από ένα μινιμαλιστικό design, με απλές και καθαρές δομές.
Οι τεχνικές ευκολίες προσθέτουν στην εργονομία του σκάφους, αλλά και στη λειτουργικότητα που απαιτεί ο επιβάτης στην καθημερινότητά του. Με όλες τις απαραίτητες παροχές όσον αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές και γενικά τον εξοπλισμό, δεν λείπει τίποτα που να προβληματίσει τις διακοπές των επιβατών.
Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, το εσωτερικό του Hanse 508 διέπει η φιλοσοφία του λεγόμενου emotional design, που δημιουργεί μια γλυκιά και άνετη ατμόσφαιρα well-being. Κάθε λεπτομέρεια εκφράζει αυτήν τη φιλοσοφία του μοναδικού design.
Τεχνολογία και τέχνη συνδυάζονται στη σχεδιαστική πρόταση του νέου Hanse, με καλής ποιότητας υλικά και έξυπνη διαρρύθμιση, για τη βέλτιστη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων.
Οι ευρύχωρες καμπίνες στην πρύμνη, για τα παιδιά ή τους guest, έχουν καθεμία το δικό τους μπάνιο.
Στην εντυπωσιακή master καμπίνα, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην ηχομόνωση όσο και στα νέα ξύλα, που δημιουργούν ένα μοναδικό ντεκόρ. Το υπέρδιπλο κρεβάτι και οι επαρκείς αποθηκευτικοί χώροι με την τηλεόραση κάνουν τον χώρο φιλόξενο, ενώ το καλαίσθητο και μεγάλο μπάνιο ολοκληρώνουν την πολυτελή εικόνα.
Όλοι οι χώροι είναι φωτεινοί, αφού οι γυάλινες επιφάνειες επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπαίνει στις καμπίνες και το σαλόνι. Στο σαλόνι, βρίσκεται η μεγάλη αναδυόμενη τηλεόραση και το chart table με το αναδιπλούμενο κάθισμα. Ο μεγάλος καναπές με το κεντρικό τραπέζι των 8 ατόμων δεσπόζουν στον χώρο όπου οι επιβάτες θα θέλουν να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους. Σημαντικό είναι ότι, όπως και στα μεγάλα σκάφη, το σαλόνι διαθέτει έπιπλα τα οποία μετακινούνται, όπως στο σαλόνι του σπιτιού.
Στον ανοιχτό χώρο του σαλονιού, μπορεί κανείς να νιώσει την καλή ποιότητα των υλικών, των υφασμάτων και των ξύλων. Ωστόσο, οι επιλογές που έχει ο ιδιοκτήτης όσον αφορά το customisation είναι πάρα πολλές, με δέκα βασικές προτάσεις που συμπληρώνονται από τις ιδιαιτερότητες, σύμφωνα με το γούστο του ιδιοκτήτη.
Η κουζίνα διαθέτει άπλετους αποθηκευτικούς χώρους, με έναν ολόκληρο τοίχο στα αριστερά να καταλαμβάνει το pantry. Είναι στημένη κατά μήκος, με σημασία στην εργονομία, αλλά και την καλαισθησία. Με δύο μεγάλα ψυγεία, πλυντήριο πιάτων και τρεις εστίες γκαζιού, σίγουρα δεν θα λείψει τίποτα από την καθημερινότητα των επιβατών.
Εν κατακλείδι, το νέο Hanse 508 είναι ένα σκάφος που «χαίρεται» τη θάλασσα προσφέροντας ταυτόχρονα στους επιβάτες του μοντέρνα και κομψή ναυτική ατμόσφαιρα. Τα υψηλής ποιότητας υλικά και οι καινοτομίες του ναυπηγείου ανεβάζουν την αίσθηση της ποιότητας εντός και εκτός.
Για ένα απαιτητικό ζευγάρι ή μια μεγάλη παρέα, το Hanse 508 αποτελεί μια αξιοπρεπή λύση, που συνδυάζει με επιτυχία τις ευκολίες των μηχανοκίνητων σκαφών με την απόλαυση της ιστιοπλοΐας.

HANSE 508
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πληροφορίες: Status Yachts, τηλ. 210 98 81 610, www.status-yachts.com
Ολικό μήκος: 15,55 μέτρα
Πλάτος: 4,75 μέτρα
Βύθισμα (με τη ρηχή καρίνα): 1,98 μέτρα
Βύθισμα (με την αγωνιστική καρίνα τύπου L-Keel): 2,40 μέτρα
Εκτόπισμα (με τη ρηχή καρίνα): 15.100 κιλά περίπου
Εκτόπισμα (με την αγωνιστική καρίνα τύπου L-Keel): 14.700 κιλά περίπου
Χωρητικότητα καυσίμου: 280 λίτρα
Χωρητικότητα νερού: 630 λίτρα
Ιπποδύναμη μηχανής: 80 hp
Συνολική επιφάνεια ιστιοφορίας: 118 τ.μ.
Κατηγορία CE: A-12

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search