Hanse 458

Το να καθορίζεις τις τάσεις σηµαίνει να έχεις το θάρρος να δοκιµάζεις νέα πράγµατα, ώστε να διαµορφώνεις τις εξελίξεις µακροπρόθεσµα. Η νέα σειρά 8 της Hanse δεν διστάζει να «τολµά» συνεχώς.
Κορυφαίο µοντέλο στα 45 πόδια, το νέο Hanse 458, µε πρωτοποριακό σχεδιασµό και συναρπαστική απόδοση, ανοίγει νέους ορίζοντες για τα σύγχρονα ιστιοπλοϊκά σκάφη, µε ισορροπία και υψηλή αισθητική, σπορ ύφος, άνεση και αξεπέραστη ποιότητα.
Η υπογραφή της Judel/Vrolijk & Co στο νέο Hanse 458 αποτελεί εγγύηση για όσους έχουν υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά την καινοτοµία και την ποιότητα στην ιστιοπλοΐα.
Στη εµφάνισή του το Hanse 458 διατηρεί όλα εκείνα τα στοιχεία που αποτελούν σήµα κατατεθέν της εταιρείας και το διακρίνουν από τον υπόλοιπο στόλο. Η τετράγωνη πλώρη και ο γωνιώδης κορµός καταλήγουν µε ήπιες καµπυλωτές γραµµές στην καρίνα, χαρίζοντας στο σκάφος κοµψότητα, ενώ τα µοντέρνα σχεδιασµένα hatch της πλώρης έρχονται να προσδώσουν µια ελκυστική σπορ εµφάνιση στο νερό.
Η ιστιοπλοΐα µε το νέο Hanse 458 είναι αληθινή απόλαυση για τον καπετάνιο του. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του easy sailing, τα πάντα γίνονται από τον skipper. Το σκάφος είναι ιδιαίτερα ευκίνητο, καθώς διαθέτει ενσωµατωµένο σύστηµα αυτοκατευθυνόµενου φλώκου, επιτρέποντας όλες τις µανούβρες από το τιµόνι χωρίς επιπρόσθετη βοήθεια.
Η ρύθµιση των πανιών γίνεται µε δύο ηλεκτροκίνητα βιτζιρέλα. Η επιβλητική µαΐστρα ξεδιπλώνεται µέσα από το lasy bag, ενώ µε έναν µαγικό τρόπο όλα τα σκοινιά και τα εξαρτήµατα έχουν εξαφανιστεί από το κατάστρωµα, κάνοντας αυτόν τον χώρο ακόµη µεγαλύτερο και ασφαλέστερο.
∆ύο δίδυµα τιµόνια, ένα βαθύ πηδάλιο, bow thruster, αλλά και ένας διπλός ενισχυµένος βραχίονας αγκυροβόλησης κάνουν εύκολη την πλοήγηση και το δέσιµο ακόµη και σε µια γεµάτη µαρίνα.
Τα όργανα πλοήγησης είναι τοποθετηµένα µπροστά από τα τιµόνια, για πιο εύκολο χειρισµό και αξιόπιστη ναυσιπλοΐα. Το chart table είναι έξυπνα σχεδιασµένο, µε τα όργανά του τοποθετηµένα σε ντουλάπια, ενώ o πίνακας ελέγχου του σκάφους είναι πολύ εύκολος στη χρήση, µε φωτεινές ενδείξεις και πολύ καλή οργάνωση στην ηλεκτρική καλωδίωση.
Το κατάστρωµα είναι επενδυµένο µε ξύλινο ή συνθετικό teak, µε εξαιρετικό φινίρισµα, ενώ έχουν διαµορφωθεί ειδικές θέσεις στην πλώρη για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση.
Το κόκπιτ είναι από τα µεγαλύτερα της κατηγορίας του και χωρά ένα µεγάλων διαστάσεων αναδιπλούµενο τραπέζι, προς όφελος του χώρου διαµονής, που φιλοξενεί άνετα µέχρι και 10 άτοµα, χωρίς να εµποδίζεται το τριµάρισµα των πανιών.
Πολύ µεγάλος είναι ο αποθηκευτικός χώρος στην πλώρη, ενώ στην πρύµνη το Hanse 458 διαθέτει τεράστια, αναδιπλούµενη υδραυλικά, εξέδρα κολύµβησης, µε ενσωµατωµένο ντους και BBQ, για ανέµελες στιγµές διασκέδασης.
Στις ποιοτικές λεπτοµέρειες –και το Hanse 458 διαθέτει πολλές– περιλαµβάνεται και ο ειδικός αποθηκευτικός χώρος για εξοπλισµό tablet, smartphones κ.τ.λ. στην είσοδο του σκάφους.
Κάτω από το κατάστρωµα, στο εσωτερικό του νέου Hanse 458, λεπτά ξύλα και µαλακά υφάσµατα συναντούν χώρους σχεδιασµένους για να υπηρετούν το στοιχείο της άνεσης.
Μεγάλη καινοτοµία αποτελεί η απουσία της αντηρίδας κάτω από το κατάρτι, που έχει τεράστια επίδραση στη µεγέθυνση του εσωτερικού. Προκειµένου να επιτευχθεί αυτό, το κεντρικό διαχωριστικό του σκάφους ενισχύθηκε µε kevlar και carbon ανθεκτικά υλικά, ώστε να υποστηρίζει αποτελεσµατικά το κατάρτι και ταυτόχρονα να συνδέεται µε την καρίνα.
Σχεδόν παντού στο σκάφος υπάρχει άπλετο φυσικό φως, που µπαίνει από τα 13 ανοιγόµενα hatch, τα 6 παράθυρα, αλλά και τις 4 ηλιοροφές στο σαλόνι. Η θέα προς τη θάλασσα είναι ανεµπόδιστη µέσω των µεγάλων παραθύρων του σκάφους, δηµιουργώντας µια φωτεινή ατµόσφαιρα, που ανεβάζει τη διάθεση των επισκεπτών, απογειώνοντας την εµπειρία της παραµονής τους πάνω στο σκάφος.
Η εργονοµική, πλήρως εξοπλισµένη κουζίνα σχήµατος L διαθέτει ψυγείο µε δύο πόρτες (µία από πάνω και µία από µπροστά), καθώς και εστία µαγειρέµατος, επιτρέποντας την προετοιµασία ενός κανονικού γεύµατος για τους καλεσµένους.
Η τραπεζαρία, η οποία είναι καθ’ ύψος µειούµενη, περιβάλλεται από καλαίσθητους καναπέδες και φιλοξενεί άνετα 8 επισκέπτες. Τα ντουλάπια και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι µεγάλοι, ενώ το σκάφος έχει δυνατότητα εξοπλισµού µε έξυπνο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστηµα προσαρµογής του φωτισµού καθώς και θύρες USB στα φωτιστικά του, για τη φόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών.
Αυτό όµως που πραγµατικά ξεχωρίζει στο Hanse 458 είναι οι καµπίνες του, οι οποίες µπορούν να φιλοξενήσουν 8-10 επισκέπτες χωρίς να τους στερούν την άνεση.
Το στολίδι του, βέβαια, είναι η ατµοσφαιρική master bedroom, στην πλώρη. Σχεδιασµένη µε εκλεπτυσµένο γούστο, διαθέτει ένα κρεβάτι διαστάσεων king-size, δύο τεράστιες ηλιοροφές µε περσίδες και δυνατότητα πλήρους συσκότισης. Μέσα στην καµπίνα, σε δύο εξίσου άνετους ξεχωριστούς χώρους, έχουν διαµορφωθεί η τουαλέτα και το ντους, αντίστοιχα. Αποκλειστικά νέα ξύλα και σχέδια, κατασκευαστικές λεπτοµέρειες καθώς και σποτάκια οροφής ολοκληρώνουν την όµορφη αίσθηση που αποπνέει ο χώρος.
Όµως, εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι πρυµνιές καµπίνες: Ευρύχωρες, µε µεγάλο ύψος πάνω από το διπλό κρεβάτι, φωτεινές, λόγω του µεγάλου πλαϊνού hatch, µε πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους. Στο µπάνιο, η αίσθηση της λειτουργικότητας και της πολυτέλειας αλληλοσυµπληρώνονται, καθώς υπάρχει άνετη ντουζιέρα, ενώ τα κορυφαία υλικά κατασκευής και ο µοντέρνος σχεδιασµός ενισχύουν σηµαντικά το ποιοτικό προφίλ του σκάφους.
Η διάταξη των καµπινών προσφέρεται σε δύο παραλλαγές, ώστε να προσαρµόζεται καλύτερα στις ατοµικές επιθυµίες και ανάγκες. Για εκείνους που επιθυµούν µεγαλύτερη χωρητικότητα, το Hanse 458 διατίθεται και σε έκδοση µε δύο πλωριές καµπίνες υψηλής αισθητικής, ώστε να ικανοποιηθούν και οι ανάγκες για περισσότερους επισκέπτες.
Η εξατοµίκευση που προσφέρει το Hanse 458 δεν σταµατά στις δύο εκδόσεις. Στην πραγµατικότητα, οι επιλογές προσαρµογής που διατίθενται είναι τόσο πολλές, που πρακτικά κανένας δεν χρειάζεται να κάνει συµβιβασµούς στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του µε την αγορά αυτού του σκάφους.
Πληθώρα επιλογών για την ταπετσαρία, τα υλικά, τα έπιπλα, το χρώµα, το κατάστρωµα, το δάπεδο, καθώς και µια λίστα λεπτοµερειών µοναδική για την αγορά, µπορούν να καλύψουν και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις.
Το νέο Hanse 458, µε δυνατότητα διαµόρφωσης 3 ή 4 καµπινών και δυνατότητα άνετης φιλοξενίας 8-10 ατόµων, µε την καλύτερη ανταπόκριση σε δύσκολες ιστιοπλοϊκές συνθήκες, µε πολλές δυνατότητες γρήγορων χειρισµών από τον καπετάνιο χωρίς βοήθεια και µε υψηλής ποιότητας υλικά και αισθητική, έρχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις πολυτελούς διαβίωσης του ιδιοκτήτη του, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειας ή µιας µεγάλης παρέας για ξεχωριστή διαµονή εν πλω, ενώ φαντάζει ιδανικό για την αγορά των επαγγελµατικών ναυλώσεων.
Ένα καλοφτιαγµένο και άριστα ανταποκρινόµενο στις συνθήκες της Μεσογείου σκάφος µετατρέπει την ιστιοπλοΐα σε µια αξέχαστη εµπειρία, µε ανεκτίµητη αξία, και σας προσκαλεί να τη δοκιµάσετε. ■

Hanse 458
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πληροφορίες Status Yachts
τηλ. 210 98 81 610
www.status-yachts.com
Ολικό μήκος 14,04 μέτρα
Μέγιστο πλάτος 4,38 μέτρα
Βύθισμα 1,82 μέτρα (ρηχή καρίνα)
Εκτόπισμα περίπου 12,10 τόνοι (ρηχή καρίνα)
Κινητήρας (στάνταρ) 57.00 hp
Χωρητικότητα καυσίμου 210 λίτρα
Χωρητικότητα νερού 450 λίτρα
CE Certificate A-10

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΑΣΛΑΝΗ

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search