Azimut S6

Νέα τεχνολογία και υλικά που θα αλλάξουν την επαφή σας με τη θάλασσα. Με αφορμή το ναυτικό σαλόνι των Καννών, η Azimut επέλεξε να παρουσιάσει το νέο S6 sport cruiser, ένα σκάφος με πολύ στυλ, αλλά και πολλή τεχνολογία. Με μήκος 59 πόδια, αποτελεί το ιδανικό μέγεθος για πολλούς, αφού είναι αρκετά μεγάλο για να μη του λείπει τίποτα και αρκετά μικρό για να προσφέρει ανεξαρτησία και αυτονομία.

Η τελευταία προσθήκη στην ιταλική σειρά S αποτελείται από τρία ιδιαίτερα διαμερίσματα και δύο τουαλέτες, και όλα αυτά μέσα σε ένα γυαλιστερό «περιτύλιγμα» μιας γκλος γάστρας, που ολοκληρώνεται στη χαρακτηριστική πλώρη των δύο γωνιών, στοιχείο που κάνει όλα τα νέα Azimut της σειράς εύκολα αναγνωρίσιμα από μακριά.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το σκάφος θα αντιπροσωπεύει η MarineMax, μια πολύ γνωστή εταιρεία-κολοσσός. Το ιταλικό ναυπηγείο αναμένει ότι το Azimut S6 θα τα πάει πολύ καλά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σε μια αγορά που μέχρι πρότινος κυριαρχούσε η Sea Ray με σκάφη σε μεγαλύτερα μεγέθη, αλλά όμως τελευταία υπάρχει μια στροφή στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού για σκάφη κάτω των 45 ποδιών.

Εξωτερικό

Το σκάφος προσφέρει όλα όσα μπορεί να επιθυμήσει ο ιδιοκτήτης ενός σκάφους σε αυτήν την κατηγορία των μηχανοκίνητων σκαφών αναψυχής. Από τις ανέσεις που δίνουν οι μεγάλοι χώροι εντός και εκτός, μέχρι τις μεγάλες πολυτελείς καμπίνες, αλλά και το γκαράζ, που μπορεί να φιλοξενήσει tender 3,3 μέτρων jet.
Το εξωτερικό του σκάφους έχει σχεδιάσει ο γνωστός designer των superyacht Stefano Righini. Το Azimut S6 έχει αρκετά σπορ εμφάνιση, με χαμηλό προφίλ, αεροδυναμικό σφηνοειδές παρμπρίζ και χαμηλά αεροδυναμικά εξαρτήματα, όπως το radar. Η είσοδος στο σκάφος γίνεται από τη φαρδιά πλατφόρμα κολύμβησης από ξύλο τικ στην πρύμνη και από εκεί ανεβαίνοντας βρίσκεται το πρώτο μεγάλο sunpad (το άλλο εξίσου μεγάλο sunpad βρίσκεται στο foredeck).
Λίγο πιο πλώρα βρίσκεται η καρδιά του κόκπιτ, με ένα καθιστικό σε σχήμα L και το αντίστοιχο τραπέζι. Ο χώρος του κόκπιτ προστατεύεται από την προέκταση που βρίσκεται στη συνέχεια του σαλονιού.

Εσωτερικό

Το εσωτερικό είναι φωτεινό και καθαρό, με ένα κομψό, διαχρονικό ευρωπαϊκό look, με πολλούς ανοιχτούς χώρους και ζεστά χρώματα. Υπεύθυνος για τη σχεδίασή του είναι ο Francesco Guida, ο οποίος διατηρεί minimal γραμμές, οι οποίες ενώνονται αρμονικά με το εξωτερικό.
Το design των παραθύρων αποτελούσε πάντα σήμα κατατεθέν της Azimut, και το S6 πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, με τις γυάλινες επιφάνειές του να είναι εμπνευσμένες από την κοπή των διαμαντιών.
Οι γυάλινες επιφάνειες σε κάθε πλευρά της υπερκατασκευής χωρίζονται σε τρεις τομείς και καλύπτουν σχεδόν όλη την πλευρική επιφάνεια.
Δύο ζώνες lounge, με διαφορετική εμφάνιση και αίσθηση, εκτείνονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το πρώτο είναι ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον, μετατρέποντας ένα δομικό στοιχείο, όπως το ανθρακόνημα, σε ένα βασικό χαρακτηριστικό διακόσμησης. Το άλλο περιλαμβάνει κλασικά δερμάτινα και ανοξείδωτα στοιχεία, με τις χαρακτηριστικές ξύλινες επιφάνειες να δημιουργούν την κομψή εκδοχή.
Στο εσωτερικό, το καθιστικό και η κουζίνα είναι ευθυγραμμισμένα, χωρισμένα από αιωρούμενη νησίδα που ορίζει τον χώρο. Το αποτέλεσμα είναι ένας ελαφρύς και ευάερος ανοιχτός χώρος, με απεριόριστη θέα στη θάλασσα 360 μοιρών.
Ταυτόχρονα, άνετα και διακριτικά, η κουζίνα εξυπηρετεί απρόσκοπτα τις εσωτερικές και εξωτερικές ζώνες.
Με σκοπό την απλότητα και την ευελιξία, η ταπετσαρία και η επένδυση επίπλων και επιφανειών διαθέτουν επιλεγμένα φυσικά υλικά σε ουδέτερα χρώματα, που ενισχύουν την αρχιτεκτονική και εμπλουτίζουν το σύνολο με μια αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας, συνδυάζοντάς τη με απλούστερα υλικά.
Η έμφαση δίνεται στη διαβίωση και στην ελεύθερη κυκλοφορία στην κύρια καμπίνα, με την κρεβατοκάμαρα τοποθετημένη διαγώνια.
Το σαλόνια χωρίζονται από το κόκπιτ με γυάλινες πόρτες. Ο χώρος του σαλονιού είναι πολύ φωτεινός, με φυσικό φως από τα περιμετρικά παράθυρα καθώς και από το μεγάλο sunroof. Ένας καναπές σε σχήμα U με το τραπέζι του στα δεξιά, ένα κέντρο διασκέδασης απέναντι στα αριστερά συμπληρώνουν τον χώρο, ενώ η κουζίνα βρίσκεται λίγο πιο μπροστά, ξεχωριστά από το σαλόνια, αλλά με εύκολη πρόσβαση.
Ο χώρος διακυβέρνησης είναι καθαρός και με high-tech εμφάνιση, ενώ τα δύο καθίσματα συμπληρώνουν τη σπορ εικόνα του μοντέλου.
Κατεβαίνοντας τα τέσσερα σκαλοπάτια, βρίσκεται ο χώρος ενδιαίτησης, όπου δεσπόζει η καμπίνα του ιδιοκτήτη, που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του σκάφους και βρίσκεται στη μέση. Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι υπό γωνία προς τα αριστερά. Απέναντί του βρίσκονται δύο πολυθρόνες ενώ στον χώρο περιλαμβάνεται το ιδιωτικό μπάνιο και η τουαλέτα.
Εκτός από την καμπίνα του ιδιοκτήτη, από την άλλη πλευρά, στην πλώρη και μπροστά από τα σκαλιά βρίσκεται η καμπίνα VIP. Επίσης, με ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι και βέβαια δικό του ξεχωριστό μπάνιο και τουαλέτα.
Μεταξύ των δύο μεγάλων καμπινών απέναντι από τη σκάλα, στα δεξιά, υπάρχει μια τρίτη καμπίνα, guest, με δύο μονά κρεβάτια.
Όλα τα μαξιλάρια των εξωτερικών χώρων είναι κατασκευασμένα από batyline, ένα μοντέρνο τεχνικό υλικό, που είναι απαλό στην αφή, αλλά πολύ ανθεκτικό για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Μηχανικά

Το σκάφος περιλαμβάνει αρκετά κομμάτια κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, για να είναι ελαφρύτερο, και έτσι κινείται εύκολα από τις τρεις Volvo 550 hp μηχανές diesel, που βγάζουν τη δύναμή τους στη θάλασσα μέσω των IPS700 pod drive. Οικονομία, μειωμένοι θόρυβοι και ευκολία στους χειρισμούς, ακόμη και στις πιο χαμηλές ταχύτητες μέσα στο λιμάνι, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σκάφους. Έτσι ο χειριστής απαλλάσσεται από το όποιο άγχος μπορεί να έχει στο δέσιμο-λύσιμο του σκάφους, ακόμη κι αν του λείπει η εμπειρία.
Η γάστρα του Azimut S6 είναι σχεδιασμένη με 15,5 μοίρες κλίση deadrise (πάντα μιλάμε για τον καθρέπτη), που είναι αρκετά μεγάλο νούμερο, για να ταξιδεύει το σκάφος ομαλά. Το ναυπηγείο ισχυρίζεται πως το σκάφος πετυχαίνει τελική ταχύτητα 35 κόμβων, ενώ cruising speed έχει στους 30 κόμβους, που ταξιδεύει και οικονομικά.
Η νέα γενιά S6 έχει βέβαια και πολλές νέες τεχνολογίες σε ηλεκτρονικά βοηθήματα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πληροφορίες: First Quality Yachts, τηλ. 210 89 74 715, www.fqyachts.com, www.azimutyachts.gr
Ολικό μήκος: 18 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,75 μέτρα
Μέγιστο βύθισμα (με τις προπέλες και πλήρως φορτωμένο): 1,61 μέτρα
Εκτόπισμα (με πλήρες φορτίο): 29,5 τόνοι
Χωρητικότητα καυσίμου: 2.600 λίτρα
Χωρητικότητα νερού: 590 λίτρα
Κινητήρες: 3 x Volvo IPS 700-D8 (405 kW-550 Hp)

AΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟ Ν. ΡΟΥΔΑ

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search