Arcadia A105

Οι Κάννες θα είναι το ναυτικό σαλόνι στο οποίο θα παρουσιαστεί το νέο γιοτ της Arcadia τον Σεπτέµβριο του 2018 (11-16 Σεπτεµβρίου). Το ιταλικό ναυπηγείο, συνεχίζοντας τη δηµοφιλή και πλέον αναγνωρίσιµη σειρά της εταιρείας, την Gamma A, φιλοδοξεί να κλέψει τις εντυπώσεις και οι προετοιµασίες για την επίσηµη παρουσίαση του πολυτελούς Arcadia A105 βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Ο σχεδιασµός του νέου µοντέλου έχει στηριχθεί στην επιτυχηµένη σειρά Arcadia 100+, αλλά πάει και ένα βήµα παραπέρα. Τόσο στον εξωτερικό σχεδιασµό του σκάφους όσο και στον σχεδιασµό των εσωτερικών χώρων, η εταιρεία συνεργάστηκε µε το studio Ηot Lab, παρουσιάζοντας ένα αποτέλεσµα που εντυπωσιάζει. Χαρακτηριστικό γνώρισµα πάντα υπήρξε –και βέβαια παραµένει– η ευχέρεια που δίνεται στον ιδιοκτήτη να διαµορφώσει το σκάφος σύµφωνα µε τις δικές του προτιµήσεις και επιλογές.

Η εταιρεία έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ στις υποδοµές, κατορθώνοντας να έχει δηµιουργήσει ένα από τα πιο σύγχρονα ναυπηγεία της Μεσογείου, όπου συνεργάζονται τεχνίτες και σχεδιαστές µε προσοχή στη λεπτοµέρεια και σεβασµό στο περιβάλλον. Το αποτέλεσµα είναι η επιτυχηµένη παραγωγή σκαφών κορυφαίας ποιότητας χωρίς καθυστερήσεις. Το Arcadia A105 αναµένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019.

Εξωτερικός σχεδιασµός

Στον πυρήνα του σχεδιασµού του Arcadia παραµένουν οι δυναµικές γραµµές και η επαφή µε το εξωτερικό περιβάλλον και τη φύση. Στο Α105 αυτά τα στοιχεία αναβαθµίζονται ακόµη περισσότερο και γίνονται κυρίαρχα. Το µετατρεπόµενο lounge στο κατάστρωµα του Arcadia A105 είναι 35 τ.µ., παρέχοντας την απαραίτητη άνεση στους επιβαίνοντες.

Τα µεγάλα παράθυρα που καλύπτουν ολόκληρες τις επιφάνειες, από το πάτωµα ώς την οροφή, τα πλευρικά ανοίγµατα και οι γυάλινες επιφάνειες που εµφανίζονται και «κρύβονται», ενώνοντας ή διαχωρίζοντας τους χώρους, δηµιουργούν µια µοναδική αίσθηση µόνιµης επαφής µε το περιβάλλον. Οι ενιαίες µετατρεπόµενες επιφάνειες όχι µόνο δίνουν την εντύπωση του ανοιχτού χώρου, αλλά επιπλέον περιορίζουν στο ελάχιστο την ανάγκη χρήσης κλιµατισµού. Ο φιλόξενος αυτός χώρος µπορεί να προσφέρει µοναδικές στιγµές χαλάρωσης 365 µέρες τον χρόνο.

Παράλληλα, η επιδίωξη να γίνει το σκάφος ένας χώρος χαλάρωσης και ψυχαγωγίας παραµένει στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του Arcadia. Ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να επέµβει µε αναρίθµητες επιλογές στη σχεδίαση του σκάφους του ήδη από τα πρώτα της στάδια.

Στα πλεονεκτήµατα του σχεδιασµού συγκαταλέγεται σίγουρα ο τρόπος που «συνδιαλέγεται» το σαλόνι µε το εξωτερικό περιβάλλον. Ανοίγοντας τις γυάλινες επιφάνειες, δηµιουργείται ένας φωτεινός ενιαίος χώρος 65 τ.µ., που κάνει ασυναγώνιστη την εµπειρία του θαλασσινού ταξιδιού. Επιπλέον, ο χώρος µπορεί να µεγαλώσει ακόµη περισσότερο ενοποιώντας τα παράπλευρα µπαλκόνια.

Στην πρύµνη του κυρίως καταστρώµατος, οι επιβάτες µπορούν να απολαύσουν τον ήλιο και ένα ποτό στους άνετους καναπέδες, που είναι τοποθετηµένοι έτσι ώστε ο χώρος να παραµένει ανοιχτός, επιτρέποντας την ελεύθερη µετακίνηση. Μπροστά από το σαλόνι, στην ίδια επιφάνεια, βρίσκεται η τραπεζαρία για γεύµατα al fresco. Συνολικά, µπορούν να φιλοξενηθούν σε αυτόν τον χώρο περισσότερα από 20 άτοµα.

Η πρόσβαση στη µεγάλη πλατφόρµα µπάνιου είναι εύκολη, ώστε όσοι επιθυµούν να µπορούν να κολυµπήσουν και να περάσουν ευχάριστα µε τα παιχνίδια στη θάλασσα. Κάτω από την πλώρη βρίσκεται ο χώρος για το φουσκωτό tender, για εύκολη πρόσβαση στις µαρίνες και τις παραλίες. Μια προσθήκη της Arcadia στο νέο µοντέλο είναι η πρόβλεψη να γίνει η πλώρη ο ιδανικός χώρος για ηλιοθεραπεία τοποθετώντας άνετες ξαπλώστρες.

Στο πάνω κατάστρωµα του Α105 βρίσκεται το κόκπιτ του σκάφους, από όπου ο χειριστής µπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο του ορίζοντα. Βέβαια, ανάλογα µοναδική είναι και η εµπειρία όσων επιλέξουν τα δύο άνετα σαλόνια του πάνω καταστρώµατος, για να απολαύσουν το ταξίδι, τον ήλιο και τη θέα.

Εσωτερικός σχεδιασµός

Προκειµένου να προλάβει κάθε απαίτηση και να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία του εκάστοτε ιδιοκτήτη, η Arcadia έχει προβλέψει ώστε το νέο µοντέλο να παρέχει έως και 50 διαφορετικούς συνδυασµούς στον σχεδιασµό των εσωτερικών χώρων. Ανάλογα µε τις ανάγκες και τις προτιµήσεις µπορεί να διαµορφωθεί και η κατασκευή, γιατί στις επιθυµίες δεν χωρούν συµβιβασµοί.

Οι άνετοι κοινόχρηστοι χώροι και οι ευρύχωρες καµπίνες, που προσφέρουν την απαραίτητη αποµόνωση, ανάπαυση και πολυτέλεια, παραµένουν στις βασικές αρχές της εταιρείας. Το µαύρο και το άσπρο χρώµα χρησιµοποιούνται σε πρωτότυπη ξυλεία και συνδυάζονται µε λαµπερό βερνίκι, δηµιουργώντας µια πρωτότυπη αντίθεση µε εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσµα.

Η διακόσµηση του σκάφους είναι µινιµαλιστική και φιλική. Το κεντρικό σαλόνι, µε το σκούρο χαλί στο λευκό του πάτωµα και µε επίσης λευκή οροφή, υποδέχεται τους επιβάτες και λειτουργεί σαν δίοδος για τους υπόλοιπους χώρους.

Και βέβαια, ακόµη και στον σχεδιασµό των εσωτερικών χώρων, αλλά και όλων των λεπτοµερειών, βασική αρχή παραµένει η επαφή µε το εξωτερικό περιβάλλον, που δηµιουργεί µια σταθερή επαφή µε τη θάλασσα. Χαρακτηριστικό παράδειγµα αποτελεί η σκάλα που οδηγεί στο κατάστρωµα, που δεν εµποδίζει την ορατότητα, και η προσεκτική επιλογή των επίπλων που είναι διακριτικά, λεία και χαµηλά.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της Arcadia, και στο A105 είναι τοποθετηµένα ηλιακά πάνελ, που εξασφαλίζουν αρκετή αυτάρκεια, ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο η χρήση του κινητήρα, αποφεύγοντας έτσι τον ενοχλητικό θόρυβο και τη δυσάρεστη οσµή του ντίζελ. Επιπλέον, τα πάνελ συγκεντρώνουν αρκετή ενέργεια, ώστε να τροφοδοτούν στο ακέραιο τα περισσότερα από τα συστήµατα του γιοτ.

Αν η Αρκαδία των καλλιτεχνών ήταν ένας πραγµατικός τόπος, το A105 θα ήταν ο ιδανικός τρόπος να ταξιδεύσουµε σε αυτόν…

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πληροφορίες: www.arcadiayachts.it
Ολικό μήκος: 31,57 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 7,76 μέτρα
Μέγιστη ταχύτητα: 17 κόμβοι
Κλίνες: επισκεπτών 8, προσωπικού 5
Χωρητικότητα καυσίμου: 15.600 λίτρα
Χωρητικότητα νερού: 3.100 λίτρα
Κινητήρας: N.2 V8-1000 hp MAN

ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΚΙΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

 

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search