Navetta 33

Το 33 μέτρων Custom Line Navetta ήρθε να προσθέσει περισσότερη ομορφιά σε αυτόν τον κόσμο! Για άλλη μία φορά, ήταν οι σύγχρονες γραμμές, οι φωτεινοί και ήρεμοι εσωτερικοί χώροι και οι εντυπωσιακές επιδόσεις που προσέλκυσαν την προσοχή των κριτών στον νικητή της κατηγορίας Semi-Displacement or Planing Three Deck Motor Yachts στα World Superyacht Awards 2018. 

Η προσθήκη στην γκάμα των μοντέλων της Custom Line για σκάφη ημιεκτοπίσματος έκανε πρεμιέρα στη διεθνή σκηνή, πρώτα με την εμφάνιση στο Μόντε Κάρλο, στην ιδιωτική παρουσίαση της Ferretti Group, και έπειτα στις Κάννες και στο Μονακό, όπου έκανε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα για τη σεζόν 2017-2018. 

Εξωτερικό

Η φιλοσοφία του μοντέλου κινείται γύρω από την αισθητική, και πιο συγκεκριμένα εστιάζεται στην ομορφιά, τη φινέτσα και τη μοναδικότητα, πάντα με μια διαχρονικότητα που κάνει κάποια σκάφη να γίνονται κλασικά.

Για αυτόν τον λόγο και το νέο Navetta 33, μετά το ντεμπούτο του στην Ίμπιζα στα τέλη του περσινού Ιουλίου, φαίνεται να κατακτά την αγορά, έχοντας ήδη πουλήσει πέντε μοντέλα πριν καν εμφανιστεί στο ευρύ κοινό.

Οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου κατέδειξαν την επιτυχία του, αφού όλοι αναγνώρισαν τη γοητεία του, η οποία δεν είχε να κάνει μόνο με την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και με τις καινοτομίες, την τεχνολογία και βέβαια το design.

Ο Alberto Galassi, διευθύνων σύμβουλος του Ferretti Group, έκανε και σχετικές δηλώσεις: «Τώρα πια, το διεθνές αγοραστικό κοινό μπορεί να ανακαλύψει τις χάρες του Navetta 33 στα ευρωπαϊκά ναυτικά σαλόνια μετά την πρώτη επίσημη ιδιωτική παρουσίαση. Αυτός ο νέος δημιουργικός άνεμος που μας έφερε το νέο Navetta 33 το 2018 θα ξεκινήσει μια νέα γενιά, με επόμενο βήμα το λανσάρισμα του καινούργιου 42μετρου σκάφους, που θα αποτελέσει και τη ναυαρχίδα της εταιρείας».

Το Navetta 33 γεννήθηκε από τις συντονισμένες προσπάθειες του Product Strategy Committee, δηλαδή του Συμβουλίου Στρατηγικής Προϊόντων, του οποίου επικεφαλής είναι ο Piero Ferrari, και του τεχνικού τμήματος του ομίλου, του οποίου οι ναυπηγοί και οι designers εργάστηκαν για τη δημιουργία του interior design. Σημαντικό ρόλο στον χαρακτήρα του σκάφους έπαιξε επίσης το Studio Zuccon International Project, το οποίο σχεδίασε το εξωτερικό design.

Το Navetta 33, το οποίο έχει μήκος 108,3 πόδια, εισήγαγε σημαντικές τεχνικές πρωτοτυπίες, που θα αξιοποιηθούν και σε μελλοντικά μοντέλα.

Κάτω από την ίσαλο, οι σχεδιαστικές γραμμές που ακολουθήθηκαν είναι αυτές που υιοθετήθηκαν αρχικά από το Navetta 37. Η γάστρα του Navetta 33 είναι ένα προσαρμοσμένο design μετά από επεξεργασία CFD στον υπολογιστή, με βολβοειδή πλώρη, για καλύτερες επιδόσεις, καλύτερη αξιοπλοΐα και καλύτερη ευστάθεια, σε όλες τις συνθήκες. Χάρη στην προσεγμένη του σχεδίαση, στην οικονομική ταχύτητα κρουαζιέρας η εμβέλεια του σκάφους φτάνει τα 1.850 ναυτικά μίλια.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό, το σκάφος προσφέρει αξιοθαύμαστους χώρους τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για τους φιλοξενούμενους και στα τέσσερα καταστρώματα. Από την πλατιά και ευρύχωρη μάστερ καμπίνα του ιδιοκτήτη στην πλώρη στο βασικό κατάστρωμα, μέχρι τις τέσσερις καμπίνες των επιβατών στο κατάστρωμα από κάτω.

Χάρη στο εξωτερικό πανοραμικό μπαλκόνι στα δεξιά του main deck, αλλά και τα μεγάλα ανοιγόμενα παράθυρα στην πίσω πλευρά του πάνω deck, το lounge αλλά και όλοι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι αερίζονται και φωτίζονται πολύ καλά. Το sun deck, με το τζακούζι και το μεγάλο sun pad, είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει απόλαυση σε ιδιωτικές στιγμές.

Όμως και το πλήρωμα απολαμβάνει ανέσεις όσον αφορά στους χώρους. Η καμπίνα του κυβερνήτη πίσω από τον σταθμό διακυβέρνησης στο πάνω deck είναι ισάξια με καμπίνες VIP άλλων σκαφών, ενώ το πλήρωμα φιλοξενείται στο κάτω deck, προς τα πλώρα.

Εξοπλισμός και μηχανικά

Το Navetta 33 είναι εξοπλισμένο με το σύστημα DMT, το οποίο διαθέτει διπλό μηχανισμό για να ανοίγει τον καθρέπτη, που μετατρέπεται σε ένα μεγάλο beach club. Μέσα στο γκαράζ βρίσκεται ένα tender πέντε μέτρων και, ακόμα, ένα jet ski.

Για τα ηλεκτρονικά, φροντίζει το VOTIS software, το οποίο συνεργάζεται με το δίκτυο Kerio για διαχείριση, προσφέροντας και δύο δίκτυα wi-fi, ξεχωριστά για τον ιδιοκτήτη και το πλήρωμα. Το Navetta 33 διαθέτει προηγμένο οπτικοακουστικό σύστημα, που διαμορφώνεται όπως το θέλει ο ιδιοκτήτης.

Στον σταθμό διακυβέρνησης, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Teamitalia, υπάρχουν πέντε μόνιτορ, δύο εκ των οποίων με οθόνη αφής, όπου έρχονται όλες οι ενδείξεις. Το σκάφος έχει επίσης ραντάρ FAR, που συνήθως βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερα σκάφη.

Σημασία έχει επίσης δοθεί στις μονώσεις. Το τεχνικό τμήμα της εταιρείας χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία του Navetta 37.

Η μετάδοση γίνεται με Wulkan ελαστικούς συνδέσμους, που αποσβένουν τους κραδασμούς του άξονα, ενώ και η εξάτμιση έχει ειδικά σιλανσιέ.

Όσο το σκάφος είναι αγκυροβολημένο ή δεμένο στο λιμάνι, τα ηλεκτροϋδραυλικά stabilizer μαζί με τα γυροσκοπικά stabilizer της Seakeeper φροντίζουν το σκάφος να μένει ακίνητο.

Το Navetta 33 φοράει δύο κινητήρες της MAN, οι οποίοι αποδίδουν 1.400 MHP. Υπάρχουν βέβαια και δύο εναλλακτικές: Δύο MAN κινητήρες με 1.650 MHP ή δύο CAT C32 με 1.622 MHP. Όλοι οι κινητήρες έχουν συμμόρφωση ΕΡΑ σε επίπεδο Tier 3, για τα αυστηρά αμερικανικά δεδομένα.

Η στάνταρ έκδοση του σκάφους φτάνει μέγιστη ταχύτητα τους 15 κόμβους, με την ταχύτητα κρουαζιέρας στους 12 και την οικονομική στους 10 κόμβους. Με τα δύο μεγαλύτερα ζεύγη μηχανών, η οικονομική ταχύτητα παραμένει στους 10 κόμβους, ενώ η ταχύτητα κρουαζιέρας ανεβαίνει στους 13 και η μέγιστη στους 16 κόμβους.

Η ποικιλία επιλογών και στο θέμα του κινητήρα είναι μία ακόμη απόδειξη πως το Navetta 33 μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες του εκάστοτε ιδιοκτήτη όσον αφορά όχι μόνο τη διακόσμηση ή το εσωτερικό, αλλά και τον ίδιο τον χαρακτήρα του σκάφους.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πληροφορίες: ΕΚΚΑ ΣΚΑΦΗ, τηλ. 210 98 48 992, www.ekkayachts.com

Ολικό μήκος: 33 μέτρα

Μέγιστο πλάτος: 7,68 μέτρα

Βύθισμα: 2,18 μέτρα

Εκτόπισμα: 160.000 κιλά (άνευ φορτίου), 183.000 κιλά (με φορτίο)

Χωρητικότητα καυσίμου: 20.000 λίτρα

Χωρητικότητα νερού: 3.100 λίτρα

Υλικό κατασκευής: GRP

Μέγιστος αριθμός επιβαινόντων: 20 άτομα

Κινητήρες: ζεύγος ΜΑΝ 1.400 MHP/ζεύγος MAN 1.650 MHP/ζεύγος CAT C32

Αυτονομία: 1.540 ν.μ./1.030 ν.μ./1.120 ν.μ.

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search