Technohull Omega 45

Εκπληκτικές επιδόσεις στην ανοιχτή θάλασσα και υψηλή ποιότητα ακόμη και στις λεπτομέρειες. Το ελληνικό ναυπηγείο μάς αποκαλύπτει τη νέα του ναυαρχίδα, το εντυπωσιακό Omega 45. Με μήκος στα 13,8 μέτρα, το Omega 45 αποτελεί λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει η νέα πατενταρισμένη τεχνολογία κατασκευής γαστρών της Technohull με το όνομα DynaStream: Υψηλότατες επιδόσεις στην ανοιχτή θάλασσα ταυτόχρονα με μοναδικά άνετες πλεύσεις και αξεπέραστη ασφάλεια.

Οι προσεγμένες μέθοδοι κατασκευής και η τεχνολογία που εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της ναυπήγησης της σκαφών σε όλα τα στάδια κάνουν το Omega 45 να ξεχωρίζει. Είτε «φοράει» εξωλέμβιους είτε εσωλέμβιους κινητήρες, οι ταχύτητες που πετυχαίνει ξεπερνούν τα 85 μίλια την ώρα (mph), δηλαδή τους 74 κόμβους. Η υψηλή ποιότητα των υλικών του σκάφους το κάνουν ιδανικό tender για superyacht ή ένα εξαιρετικό chaseboat.

Το «μαγικό» στοιχείο των σκαφών της Technohull, που κληρονόμησε και το Omega 45, είναι ο συνδυασμός της πολυτέλειας ενός mega RIB με τις εξαιρετικές λεπτομέρειες στο φινίρισμα και τα υλικά, αλλά και επιδόσεις που θα ζήλευε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό σκάφος. Αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στο DNA του ελληνικού ναυπηγείου, που επέλεξε, από την ίδρυσή του το 2005, να τα υπηρετεί με συνέπεια και να αποτελούν το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα.

Αυτή η διπλή προσωπικότητα των σκαφών της Technohull είναι που τα κάνει ιδανικά σκάφη κρουαζιέρας, ακόμη και για πολυήμερες αποδράσεις, ή εξαιρετική επιλογή για tender ή chaseboat σε κάποιο superyacht. Σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι προσφέρονται πολλές επιλογές στον πελάτη ώστε να διαμορφώσει το σκάφος όπως επιθυμεί, με βάση τις ανάγκες ή τις επιθυμίες του. Ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, το σκάφος μπορεί να ταξιδέψει πολλά μίλια με ασφάλεια και άνεση, μεταφέροντας έναν ικανοποιητικό αριθμό επιβατών.

Για τη δημιουργία του Omega 45 χρησιμοποιήθηκε το CNC prototyping, όπου με τη βοήθεια υπολογιστή «κόβονται» τα κομμάτια του πρωτότυπου μοντέλου με απόλυτη ακρίβεια, πριν αυτό βγει στην παραγωγή. Επίσης, καλούπια με κεραμική επίστρωση, στρώματα από αφρό στον πυρήνα για την κατασκευή της γάστρας και κυρίως συστηματικοί έλεγχοι ποιότητας είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν το σκάφος να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Η νέα τεχνολογία DynaStream της εταιρείας, που εφαρμόζεται σε όλες τις νέες γάστρες, όπως και στο Omega 45, μπορεί να κάνει το σκάφος να πετύχει αυτές τις εξαιρετικές επιδόσεις. Η εφαρμογή σε κάθε τύπο και μέγεθος γάστρας είναι διαφορετική και σχεδιασμένη κατά αποκλειστικότητα. Με τη βοήθεια προγραμμάτων και ηλεκτρονικών υπολογιστών «τρέχει» ο αλγόριθμος που παράγει το υδροδυναμικό προφίλ, το οποίο και βελτιστοποιείται σε όλες του τις παραμέτρους.

Με συνεχείς δοκιμές και αλλαγές, στο τέλος βγαίνει το όπτιμουμ υδροδυναμικό προφίλ της γάστρας, που θα μπορεί να αντεπεξέλθει στο συγκεκριμένο σκάφος. Η μεθοδολογία αυτή δίνει τελικά ένα σκάφος το οποίο είναι απόλυτα ισορροπημένο, εξαιρετικά αποτελεσματικό και βέβαια αξιόπιστο. Τα σκάφη της Technohull έγιναν, άλλωστε, γνωστά για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, οι οποίες προέρχονται από τον προσεκτικό σχεδιασμό και τα άριστης ποιότητας υλικά.

Η δεύτερη όψη της προσωπικότητας του σκάφους αφορά την άνεση και την πολυτέλεια, που δεν συναντάει κανείς εύκολα σε σκάφη αυτής της κατηγορίας. Το Omega 45 χαρακτηρίζεται από το πολύ μοντέρνο design, με την κεντρική κονσόλα, που προφυλάσσεται από ένα T-top, να καλύπτει τις τέσσερις αντικραδασμικές θέσεις.

Στο κόκπιτ υπάρχει ένα τελευταίας τεχνολογίας κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου με οθόνη αφής, όπου έρχονται όλες οι λειτουργίες και οι ενδείξεις μπροστά στον χειριστή. Έτσι εξοικονομείται πολύς χώρος, που μπορεί να αποδοθεί σε άλλες χρήσεις.

Το ευρύχωρο εσωτερικό περιλαμβάνει ένα πολύ διακριτικό μπάνιο, ενώ μπροστά υπάρχει και αρκετός αποθηκευτικός χώρος, καλυμμένος κάτω από ένα μεγάλο μαξιλάρι ηλιοθεραπείας. Μπροστά από την κονσόλα υπάρχει και ένα άνετο κάθισμα.

Το layout του κόκπιτ είναι έξυπνα σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει πολλές διαφορετικές ανάγκες. Πίσω υπάρχει ένας μεγάλος ημικυκλικός καναπές από άκρη σε άκρη με ένα κεντρικό τραπέζι. Πίσω από τα εργονομικά καθίσματα μπορεί να υπάρχει κι άλλος καναπές ή μια μίνι κουζίνα.

Όσον αφορά την κίνηση, το σκάφος υποστηρίζει και εσωλέμβιους και εξωλέμβιους κινητήρες. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει τρεις μηχανές, 300, 350 ή 400 ίππων. Υπάρχει βέβαια και μια extreme επιλογή για 4 x 400 ίππους, στην οποία το σκάφος ξεπερνά το όριο των 75 κόμβων μέγιστης ταχύτητας, με cruising speed τους… 48 κόμβους!

Η άλλη επιλογή αφορά έναν κινητήρα diesel, για πιο ξεκούραστες μακρινές αποστάσεις.

Λίγα λόγια για την Technohull

Στην Ελλάδα προ κρίσης, τότε που υπήρχαν 70 τοπικά ναυπηγεία και άλλοι τόσοι εισαγωγείς, οι ιδρυτές της Technohull αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια εταιρεία με διαφορετική φιλοσοφία από τον ανταγωνισμό. Από χόμπι ή από μεράκι και με δυνατό background από αγώνες ταχύτητας, η εταιρεία ξεκίνησε το 2005 με σοφιστικέ design και τετράχρονες μηχανές, όπως τα αγωνιστικά σκάφη. Τότε βγήκε το πρώτο 999, που έγραψε ιστορία, και μετά το 777, το 688, το 888, και το 2013 βγήκε το πρώτο Omega 41. Η εξαιρετική ποιότητα και η διαφορετικότητα ήταν τα στοιχεία που έσωσαν την εταιρεία και έτσι στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν απέκτησε και διεθνή παρουσία μέσα από ένα δίκτυο αντιπροσώπων.

Το 2010 έγιναν οι μεγάλες αλλαγές. Πρώτα στο design των σκαφών, με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. Μετά, στο concept του γρήγορου ελαφρού σκάφους όπως τα αγωνιστικά, αλλά με έμφαση στην ποιότητα, με σημασία στη λεπτομέρεια και στα καλά υλικά. Έγινε μεγάλη επένδυση στην κατασκευή και τις μεθόδους, και γι’ αυτό όλα γίνονται εντός του ναυπηγείου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να αποκτήσουν ένα σκάφος όπως το επιθυμούν. Η εταιρεία δεν βιάζεται να αυξήσει την παραγωγή θυσιάζοντας τη χαρακτηριστική τους ποιότητα, αλλά προχωρά με σταθερά βήματα προς το μέλλον, ετοιμάζοντας μάλιστα νέα, μεγαλύτερα μοντέλα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πληροφορίες: Technohull, Ήρωος Μάτση & Αρχαίου Θεάτρου, Άλιμος, τηλ. 210 99 15 189, www.technohull.com

Ολικό μήκος: 13,80 μέτρα

Πλάτος: 3,50 μέτρα

Εκτόπισμα: 5.200 κιλά

Χωρητικότητα καυσίμου: 1.100 λίτρα

Χωρητικότητα νερού: 120 λίτρα

Κινητήρες: (max) 4 x 400 HP

Φωτογραφία: Marina Vernicos

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search