Η Κιβωτός του Κόσμου στον ΙΟΠ

Στις 2 Μαρτίου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς γίνεται το φιλόξενο μέρος, όπου παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου θα απολαύσουν ένα απόγευμα γνωριμίας με την ιστιοπλοΐα και παράλληλα θα περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί.

Η «Κιβωτός του Κόσμου», που δημιούργησε χωρίς σχέδιο, αυθόρμητα, ο κληρικός Αντώνιος Παπανικολάου, έγινε μια μεγάλη «αγκαλιά». Τάισε τα πεινασμένα παιδιά, έδειξε το δρόμο στα παραβατικά. Στήριξε τις ανύπαντρες μητέρες, τις κακοποιημένες και φοβισμένες. Τις στέγασε, τις εκπαίδευσε. Ο πατέρας Αντώνιος, που έκανε έργο την αποστολή της Εκκλησίας, πρόσφατα παρέλαβε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, δηλώνοντας ότι είναι τιμή για τον ίδιο και πιστοποίηση για το 20ετές έργο του.

Η θάλασσα και η ναυτική τέχνη είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της χώρας μας. Κάθε Έλληνας έρχεται η φορά που πλησιάζει λίγο ή πολύ τη θάλασσα και παίρνει εμπειρίες από αυτή. H Plefsi στα 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας έχει δείξει ένα κοινωνικό πρόσωπο προσφοράς και ευθύνης. Οι εκδόσεις της πάντα ενίσχυαν με δωρεάν προβολή δράσεις που έχουν στόχο την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προστασία περιβάλλοντος, αλλά και εθελοντικές πρωτοβουλίες με στόχο το κοινό καλό. Έτσι και τώρα, με μια μοναδική της πρωτοβουλία, οργανώνει μια ημερίδα για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου στο sailing spot του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς ώστε τα παιδιά αυτά να γνωρίσουν την θάλασσα, το άθλημα της ιστιοπλοΐας και να χαρούν όλα όσα η επαφή αυτή με το υγρό στοιχείο έχει να προσφέρει.

Το sailing spot, είναι η καινοτόμα πλατφόρμα εκπαίδευσης στην ιστιοπλοΐα του ΙΟΠ για όλες τις ηλικίες, από μικρά παιδιά 4 ετών μέχρι και ενήλικες. Χρησιμοποιώντας μοντέρνες μεθόδους εκμάθησης βοηθάει τον κόσμο να αγαπήσει το άθλημα της ιστιοπλοΐας και να το κάνει σταθερή απασχόληση για τα Σαββατοκύριακά του. Έτσι, μέσα από την μεγάλη ενασχόληση, ξεχωρίζουν και τα ταλέντα τα οποία θα συνεχίσουν και την μακρά συλλογή μεταλλίων από αθλητές του ομίλου σε ολυμπιακό, διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο.

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search