Νίκη του "Maltese Falcon"

Το 7ο Perini Navi Cup πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στη Σαρδηνία. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το Yacht Club Costa Smeralda σε συνεργασία με το περίφημο ναυπηγείο Perini Navi. Οι ιδιοκτήτες των πολυτελέστερων sailing yachts με τη σφραγίδα των εμβληματικών ναυπηγείων έλαβαν μέρος στους πλέον φαντασμαγορικούς αγώνες πολυτελών σκαφών του κόσμου. Το «ελληνικό» «Maltese Falcon» κατέβηκε στη θαλάσσια αρένα για μία ακόμα χρονιά. Το σκάφος, ένα από τα ωραιότερα και πλέον σύγχρονα ιστιοφόρα του πλανήτη, είναι ιδιοκτησίας της Έλενας Αμβροσιάδου.

Το «Maltese Falcon» με τα κατάλευκα πανιά και το μαύρο γεράκι της Μάλτας να δεσπόζει κάπου στη μέση έτρεξε στους αγώνες δίπλα στα yachts άλλων ξένων ισχυρών του χρήματος. Ανάμεσά τους το εκπληκτικό «Perseus 3», το «S/Y Seven», το «Heritage M», το «Sybaris», το «Victoria A», το «Baush», το «Silencio», το «Tamsen», το «Seahawk», το «Galileo G», το «Parsifal III», το «Nauta Custom» κ.ά.

Τελικά, πρώτο σε όλους τους αγώνες στο Perini Navy Cup 2018 αναδείχτηκε το 88 μέτρων «Maltese Falcon», ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη του κόσμου, κερδίζοντας και τις τρεις ημέρες των αγώνων την πρώτη θέση, με μία μοναδική ομάδα ιστιοπλόων και την Έλενα Αμβροσιάδου να ηγείται της διοικητικής τους ομάδας.

Η τεχνολογία του σκάφους είναι αξεπέραστη, με τα τρία μοναδικά και χαρακτηριστικά κατάρτια τεχνολογίας Dynaring. Το «Maltese Falcon» ξεπέρασε σε ταχύτητα και ελιγμούς και τις τρεις ημέρες των αγώνων όλα τα άλλα συναγωνιζόμενα σκάφη και απέσπασε συνολικά 5 κύπελλα: to Corinthian Spirit Winner day 1 (Vhernier trophy), το Corinthian SpiritWinner day 2 (bombardier Trophy), το Corinthian Spirit Winner day 3 (Monclear Glenoble) και το Winner of the Corinthian Spirit Class με αποτέλεσμα να αναδειχθεί Μεγάλος Νικητής στους αγώνες όλων των τύπων σκαφών "Perini Cup Winner 2018"

Η κα Έλενα Αμβροσιάδου στην ομιλία της κατά την απονομή των βραβείων σήκωσε την ελληνική σημαία, μίλησε για το ελληνικό πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» και για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σκάφος είχει Έλληνα καπετάνιο και έναν αριθμό Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι σε άψογη συνεργασία με διεθνώς καταξιωμένους ναυπηγούς ιστιοπλόους από Ολλανδία και Αγγλία, πέτυχαν αυτά τα καταπληκτικά αποτελέσματα . Η ομάδα που συμμετείχε είχε ηγηθεί της κατασκευής του υπερ-σύγχρονου συστήματος πλοήγησης του σκάφους αλλά συμμετείχαν και νέοι πρωταθλητές ιστιοπλόοι.

Επικοινωνία

Λ. Αλίμου 68, Aθήνα, 174 55

T. +30 210 98 20 114

F. +30 210 98 41 130

E. info@plefsimag.gr

Νέα Άρθρα

26 Φεβρουαρίου 2019
26 Φεβρουαρίου 2019

Plefsi Social

©2019 Plefsi. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD

Search